boris_tadicTadić na snimanju Bjelogrlićevog filma

 

Predsednik Srbije Boris Tadić posetiće u nedelju u Beogradu ekipu režisera Dragana Bjelogrlića koji snima film i seriju „Montevideo, Bog te video!“, saopštila je danas producentska kuća Intermedia Network.

Kako se navodi, Bjelogrlićeva ekipa će 21. marta na potezu Studentski trg i Ulica Vuka Karadžića snimati delove filma i serije koji govore o istorijskom uspehu fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine.

Povezana vest:  Bred Pit odigrao najzapaženiju ulogu u 2011.

„Predsednik Tadić će obići lokaciju koja će za potrebe snimanja biti rekonstruisana u izgled Trga Terazije iz 1930. godine. Starom izgledu beogradskog trga doprineće i tramvaj iz tog doba koji je posebno napravljen za potrebe snimanja, stara kola, fijakeri i oko 200 kostimiranih statista“, saopštila je „Intermedija“.

Projekat ‘Montevideo, Bog te video!’, koji pored filma i serije obuhvata i knjigu, dokumentarni film, monografiju i izložbu, „Intermedija“ realizuje pod pokroviteljstvom predsednika Srbije, uz podršku ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i stratešku saradnju Ministarstva omladine i sporta.

Povezana vest:  Rusima britanska Ana Karenjina "previše žgoljava"

U filmu i seriji igraće Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Viktor Savić, Miloš Biković, Nina Janković, Andrija Kuzmanović, Tamara Dragićević, Aleksandar Radojičić, Petar Strugar, Uroš Jovčić, Bojan Žirović, Predrag Vasić i drugi.