brave-movie

Animirani 3D film „Hrabra Merida“ uskoro u Beogradu
 
Animirani film „Hrabra Merida“, u produkciji studija Dizni/Piksar, biće premijerno prikazan u Beogradu 1. septembra u bioskopu „Kolosej“, a od 6. septembra ulazi na redovni repertoar.
Film će se prikazivati u sinhronizovanoj i titlovanoj verziji i u 3D tehnologiji, najavio je domaći distributer „Taramaunt“.
U verziji sinhronizovanoj za našu najmlađu publiku glas za Meridu dala je mlada Milena Moravčević, a za ostale animirane junake iskusni glumci Vesna Stanković, Gorica Popović, Nenad Ćirić, Slobodan Beštić, Dragan Vujić, Branislav Platiša i specijalni gost Ognjen Amidžić.
U originalu govore Keli Mekdonald, Ema Tomson, Bili Konoli, Džuli Volters…
Film su režirali Mark Endruz i Brenda Čepmen, a sinhronizovanu verziju Jana Maričić.
Reditelj Endruz izjavio je da „Hrabra Merida“ govori o borbi tinejdžerke da pronađe sebe i da sama kreira svoju sudbinu.
Prema sinopsisu, još od davnih vremena priče o epskim bitkama i mističnim legendama prenosile su se sa generacije na generaciju preko brdovitih predela Škotske. Nova priča pridružuje se predanju kada se hrabra Merida suprotstavi tradiciji, sudbini i najstrašnijim zverima.
Merida je odlična streličarka i plahovita ćerka kralja Fergusa i kraljice Elinor. Odlučna u tome da sama kroji svoj život, Merida će se oglušiti o drevni običaj koji bučni lordovi smatraju svetinjom. Njeni postupci će nenamerno pokrenuti haos i ljutnju u kraljevstvu, a kad bude potražila pomoć od ekscentrične mudre žene, ostvariće joj se zlosrećna želja.
Opasnost koja sledi primoraće Meridu da otkrije značenje prave hrabrosti kako bi poništila strašnu kletvu.

 

Povezana vest:  Abrams, Pajn i Kuaron saopštiće nominacije za Oskare 2015.