angelina-jolie-2

Anđelina Džoli na sudu zbog filma „U zemlji krvi i meda“

 

Glumica Anđelina Džoli odlučila je da pravdu potraži na sudu i odbrani se onih koji njen film, rediteljski prvenac „U zemklji krvi i meda“, smatraju plagijatom. Ona će postupak pokrenuti zajedno sa producentskom kucom GK Films i distribucijskom kućom Film District za pravdu izboriti na sudu.

Povezana vest:  VIKTORIJANSKI TRILER „GOLEM IZ LAJMHAUSA" OD DANAS U BIOSKOPIMA

Samo nekoliko nedelja pre nego je film pušten u bioskopske dvorane, slavnu glumicu javno je napao Džejms Bradok, odnosno Josip J. Knežević, s tvrdnjama kako je Anđelinin film plagijat njegovog romana „The Soul Shatering“ izdatog 2007. godine. Knežević je, naime, izjavio kako se nekoliko puta našao sa producentom Erikom Sarkicem kako bi razmotrili mogućnost da se priča iz knjige pretoči u film, kao i da je bio šokiran kada je čuo kako isti producent u saradnji sa slavnom glumicom radi film prema identičnoj priči.

Povezana vest:  Al Paćinu počasna nagrada festivala u Veneciji

Anđelina je, pak, ustvdrila kako su optužbe neistinite i da je ona insipiraciju za film dobila radeći kao UN-ova ambasadorka u Bosni. Kako izveštava „Holivud riport“, Anđelina i njeni saradnici „priznaju da nemaju odobrenje Josipa J. Kneževića ali i poriču da je od njega trebalo pravno zatražiti dopuštanje i licencu“.

Anđelinu i njen tim zastupaće advokatska firma „L.A.’s Reed Smith“. Inače, film „U zemlji krvi i meda“, čija je premijera održana u Sarajevu, a potom prikazan i u Zagrebu, dok je u Banjaluci bio zabranjen.

Povezana vest:  Rob Koen režira film o Korejskom ratu