Al_Pacino_2012
Potvrđeno da je Paćino zainteresovan za ulogu Džoa Paterna
Holivudska zvezda Al Paćino mogao bi uskoro da se nađe u ulozi pokojnog fudbalskog trenera Pen univerziteta Džoa Paterna u mogućem biografskom filmu ili televizijskom projektu, rekao je portparol njegove agencije.
Sajt “Dedlajn“ je u petak preneo vest da je zvezda filmova “Kum“ zainteresovan da igra Paterna, koji je preminuo u januaru i koji je sa timovima sa koledža nakupio 409 pobeda pre nego što je skandal o zlostavljanju dece u koji je bio umešan pomoćnik trenera Džeri Sandaski zauvek ukaljao njegovu reputaciju.
Film bi bio baziran na bestseleru “Paterno“ koji je napisao Džo Posanski.
Paćinova agencija “ICM“ je potvrdila navode “Dedlajna“ Rojtersu ali nisu date druge informacije.
Još uvek ne postoji napisan scenario za film i nema reditelja za taj projekat.
Paterno je otpušten u novembru 2011. godine zbog skandala, a zlostavljanje, koje se dešavalo tokom čitave karijere trenera, prikrio je Paterno kako bi zaštitio reputaciju škole.
Paterno je umro od raka pluća u 85. godini, dva meseca nakon što je otpušten.
Nacionalno udruženje atletskih programa koledža (NCAA) pokrenulo je slučaj protiv Paterna i univerziteta i posle njegove smrti zabranilo je koledžu učešće na takmičenjima u naredne četiri godine, kaznilo je školu sa 60 miliona dolara i uzelo sve pobede od 1998. do 2011. čime je Paternov rekord spao na 298 pobeda.
Povezana vest:  Harelson, Tuči i Kravic možda zajedno u filmu