nelson

Zvezda dovodi plejmejkera Nelsona
 
Shodno ambicijama, koje će u predstojećoj sezoni biti najviše, Crvena zvezda DIVA je formirala tim. U prilog tome govori i podatak da su crveno-beli angažovali još jedno pojačanje. Reč je o plejmejkeru Demarkusu Nelsonu (192, 1985), koji je prošle dve sezone sa velikim uspehom igrao za francuski Šole.
Nelson je završio prestižni američki Univerzitet Djuk na kome je u svojoj poslednjoj godini studija bio kapiten tima. Zanimljivo je da 2008. godine nije bio draftovan, ali je potpisao ugovor sa Golden Stejt Voriorsima. Ušao je u istoriju NBA lige kao prvi ruki koji je u uvodnoj utakmici šampionata bio starter iako nije bio draftovan.
Dokazaivao se i razvojnoj NBA ligi, a potom je kratko nosio i dres Čikago Bulsa. Od 2009. godine seli se u Evropu, gde je branio boje italijanksog Avelina, ukrajinskog Donjetska i u dva navrata francuskog Šolea. Prošle sezone u dresu Šolea prosečno je beležio 13,7 poena. 3,8 skokova i 3,6 asistencija po meču. Demarkus Nelson sa Zvezdom je potpisao ugovor na godinu dana.
Rukovodstvo crveno-belih dovođenjem Nelsona zaokružilo je fantastičan posao koji je odrađen u prelaznom roku. Ekipa je praktično u potpunosti renovirana u odnosu na prošlu sezonu, jer je Nelson čak osmi igrač koji je u tabor Zvezde stigao ovog leta. Američki internacionalac u Beograd bi trebalo da doputuje u petak.

 

Povezana vest:  Milojević: Naše neiskustvo došlo do izražaja