JKM_-_9786

Aplauzi na premijeri filma „Jelena, Katarina, Marija“
 
Srpski igrani film „Jelena, Katarina, Marija“, u režiji Nikite Milivojevića, koji je sa Dušanom Mikljom i autor scenarija, imao je večeras svečanu beogradsku premijeru u „Sava centru“.
Publika je veoma lepo primila ovu elegičnu priču o odlascima u svet u potrazi za boljim životom i nostalgiji za rodnim gradom, snimljenu prema Mikljinom romanu „Njujork, Beograd“.
Dug aplauz dobila je autorska ekipa koja se poklonila posle projekcije, a najviše glavne glumice Borka Tomović i Milica Zarić.
Uz njih, jedan od tri naslovna lika igra Jelena Stupljanin, koja inače već duže vreme živi u Americi i nije bila na premijeri.
U ostalim ulogama igraju američki glumci Džej Mejer (Jay Meyer), Miki Karpenter (Mickey Carpenter) i Dominik Markus (Dominic Marcus).
Za atmosferu filma u velikoj meri su zaslužni doajen među srpskim snimateljima, direktor fotografije Radoslav Vladić, kao i grčki kompozitor Dimitri Kamarotos, česti saradnik poznatog pozorišnog reditelja Milivojevića kome je ovo bio kinematografski debi.
Film je gotovo u celosti snimljen u Njujorku, gde se slučajno upoznaju tri devojke iz Beograda, koje su emigrirale, svaka iz svojih razloga tokom 90-ih godina. Veliki deo dijaloga je na engleskom jeziku, uz titl na srpskom.
Producent je „Five Star Production“ iz Beograda.
Domaća premijera bila je letos na festivalu Sinema siti u Novom Sadu, a od 18. oktobra film „Jelena, Katarina, Marija“ moći će da se vidi na redovnom bioskopskom repertoaru.
Povezana vest:  Sutra premijera filma Nebo iznad nas o bombardovanju Beograda