tina-e-amy

Komičarke Tina Fej i Ejmi Peler domaćice Zlatnog globusa
 
Popularne komičarke Tina Fej i Ejmi Peler biće domaćice naredne svečanosti dodele Zlatnih globusa, saopštili su organizatori, prenosi Rojters.
Protekle tri godine, ovom ceremonijom je neprikosnovano „vladao“ britanski komičar Riki Žerve, poznat po svojim zajedljivim komentarima na račun holivudskih zvezda.
Organizatori, Udruženje stranih novinara u Holivudu i TV mreža En-Bi-Si (NBC), ovog puta su poželeli da unesu malo „ženskog šarma“ u gala svečanost koja će biti održana 13. januara u Los Anđelesu.
Dve trenutno vodeće zvezde En-Bi-Sija, 42-godišnja Fej koja se već sedmu sezonu pojavljuje u seriji „30 Rock“, čiji je ujedno i kreator, i 41-godišnja Peler, junakinja sitkoma „Parks and Recreation“, veoma se dobro poznaju. Godinama su radile zajedno – najpre kao voditeljke šoua „Saturday Night Live“, a kasnije u komedijama „Mean Girls“ (2004) i „Baby Mama“ (2008).
„Između Tine i Ejmi postoji dokazana hemija“, istaknuto je u saopštenju En-Bi-Sija, uz napomenu da su uzbuđeni što će dve istaknute komičarke voditi 70. dodelu Zlatnih globusa.
Fej je dobitnica sedam Emi nagrada za rad na televiziji, uključujući i za imitaciju bivše guvernerke Aljsake Sare Pejlin.
Povezana vest:  Počinje prodaja karata za 38. FEST