Kristina_KlibFilm “Zona mrtvih“ osvojio jednu od Fantasy Horror Award nagrada

Američka glumica Kristina Klib, osvojila Fantasy Horror Award nagradu za ulogu koju je odigrala u domaćem horor filmu ‘’Zona mrtvih’’. 
Žiri kojim je predsedavao Ruđero Deodato, dodelio je nagradu glumici čija se nominacija nalazila u ozbiljno jakoj konkurenciji, među kojima su za istu nagradu bile nominovane i Izabel Furman za ulogu u filmu ‘’Siroče’’ kao i Elison Loman za ulogu u filmu ‘’Odvuci me u pakao’’ reditelja Sema Rejmija.
Kristini je nagradu uručila ikona horor žanra – glumac Robert Englund, najpoznatiji po ulozi Fredija Krugera u filmskom serijalu ‘’Strava u Ulici Brestova’’, koji je dobio Počasnu nagradu za svoju celokupnu karijeru.
Prvi domaći zombi film ‘’Zona mrtvih’’ mladih reditelja Milana Konjevića i Milana Todorovića, bio je nominovan i u kategoriji za najbolji horor film, zajedno sa filmom Sema Rejmija ‘’Odvuci me u pakao’’ kao i sa ‘’REC 2’’, Zaume Balaguera i Paka Plaze, koji je i osvojio ovu nagradu.
Svečana dodela nagrada se održala u prestižnom teatru Mancinelli koji se nalazi u italijanskom gradu, Orvijetu. Događaj je emitovan uživo u 26. zemalja putem Fantasy Channell-a, koji je i organizator ovog događaja.
Tokom tri dana fantastičnog dešavanja koje se održavalo u srednjevekovnom gradu Orvijetu, bili su prisutni i legendarni američki reditelj Mik Garis – autor serije Masters Of Horror, koji je između ostalog, najpoznatiji po filmskim adaptacijama romana Stivena Kinga.
Maestro horor zanra Dario Ađento je dobio nagradu za životno delo kao i specijalnu nagradu za doprinos ovom žanru.
Domaža publika je imala priliku da gleda film ‘’Zona mrtvih’’ na prošlogodišnjem FEST-u a nakon toga je prikazivan širom sveta na mnogobrojnim festivalima.
DVD izdanje ovog filma se očekuje uskoro.

Povezana vest:  Film "Parada" hit u Francuskoj