NotTheMessiah_Poster_smallMuzička ekstravaganca „Montija Pajtona“ – samo 25. marta u Beogradu i celom svetu

U čast svog 40-og rođendana grupa „Monti Pajton“ ponovo je na okupu, izvodeći nesvakidašnji, ekstravagantan muzički komad: „Not the Messiah (He’s a Very Naughty Boy)“. 
Ovaj muzički komad biće prikazan u Beogradu i gradovima širom sveta 25. marta, i to će biti jedino bioskopsko prikazivanje ovog komada. Beogradska projekcija zakazana je za 20:10 sati u digitalnoj sali multipleksa „Kolosej“. 
„Not the Messiah“ je humorističan muzički miks klasične muzike i raznih muzičkih žanrova, koji su članovi grupe izveli sa Britanskim simfonijskim orkestrom i horom u Rojal Albert holu u Londonu. Autori dela su kompozitori „Spamelota“, Erik Ajdl i Džon Dupre, a „Not the Messiah“ zasnovan je koliko na Pajtonovom „Žitiju Brajanovom“, toliko i Hendlovom „Mesiji“. 
Muzički komad „Not the Messiah“ nije titlovan na srpski jezik.

Povezana vest:  Vanessa Hudgens otkrila šta misli o slavi

O filmu

“Not the Messiah” je komični oratorijum čiji su autori kompozitori “Spamelota”, Erik Ajdl i Džon Dupre, zasnovan koliko Pajtonovom “Žitiju Brajanovom”, toliko i Hendlovom “Mesiji”. 
U pitanju je satira klasičnog Hendlovog dela “Mesija”, u kom se muzički žanrovi kreću od popa, velških himni, kantrija, hip-hopa, brodvejske pozorišne muzike, do muzike Boba Dilana. Ovaj neobični miks Erik Ajdl opisao je kao “barok-en-rol”. Povodom četrdesetogodišnjice postojanja grupe “Monti Pajton”, njeni članovi su izveli ovaj komad u Rojal Albert holu, oktobra 2009. Ovo je ujedno i jedina izvedba komada u Evropi, a HD snimak ovog ekstravagantnog muzičkog doživljaja (pripremljen za emitovanje sa 2k digitalnih projektora) će biti prikazan u bioskopima u celom svetu samo jednom, 25. marta.
“Nije Mesija” je suptilna i vešta mešavina klasične muzike i humora, namenjena kako ljubiteljima Pajtonovaca, tako i ljubiteljima klasične muzike. U komadu se pojavljuju Ajdl, Majkl Palin, Teri Gilijam i Teri Džons. U komadu se takođe pojavljuju gajde, a i ovce.

Povezana vest:  Ema Votson maestralna u filmu o požrtvovanju i moći ljubavi ‘’Kolonija’’

Michael Palin as The EmperorO grupi “Monti Pajton”

Pre “Letećeg cirkusa Montija Pajtona” koji se na televiziji emitovao od 1969. godine, članovi grupe radili su kao glumci i scenaristi u okviru zabavnog programa Bi-Bi-Sija. Želeći da prekinu tradiciju uštogljenih komedija, počeli su da snimaju skečeve zasnovane na improvizaciji i trenutnoj inspiraciji.
Grupa “Monti Pajton” snimila je i tri igrana filma “Zlatni gral”, “Žitije Brajanovo” i “Smisao života”. Svaki od članova je razvio i autorsku karijeru. Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti (BAFTA) dodelila je 2009. grupi “Monti Pajton” povodom 40 godina postojanja dodelila Nagradu za životno delo. Prvu BAFTA nagradu su primili 1987. godine za izuzetni doprinos britanskom filmu.

Povezana vest:  ODRŽANA PREMIJERA FILMA „DEADPOOL 2“ U NJUJORKU