na_ivici_tame_3Novi filmovi od danas u bioskopima 

Triler „Na ivici tame“ Martina Kembela, romantična komedija „Ljubavni džekpot“ Barta Frojndliha i novi film Itana i Džoela Koena „Ozbiljan covek“, koji je premijeru imao na ovogodišnjem Festu, od danas se nalaze na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavili su distributeru. 
„Na ivici tame“ je emotivno napet triler smešten na raskrsnici politike i velikog biznisam, a glavnu ulogu igra Mel Gibson. 
Tomas Krejven je veteran, detektiv za ubistva bostonske policijske stanice i samohrani otac. 
Kada njegova jedinica, 24-godišnja Ema, koju igra australijska glumica srpskog porekla Bojana Novaković, bude ubijena na pragu njegove kuće svi će pretpostaviti da je on bio meta, ali Krejven će uskoro početi da sumnja u suprotno i započeće misiju u kojoj će pokušati da razotkrije tajni život svoje ćerke. 
Istraga će ga dovesti do opasnog, izopačenog sveta korporativnih zataškavanja, vladinih tajnih dogovora i ubistava i do sumnjivog vladinog operativca Darijusa Džedbura (Rej Vinston) koji je poslat da ukloni dokaze. 
Reč je o filmu nezavisne produkcije, prvi u kome Gibson posle sedam godina pauze i uspešnog rediteljskog angažmana, igra glavnu ulogu. 
Od sutra na repertoaru bisokopa biće i komedija „Ljubavni džekpot“, sa Ketrin Zitom-Džons i Džastinom Bartom u glavnim ulogama, o zreloj ženi koja, posle neverstva supruga i propasti braka, utehu i pravu ljubav neočekivano nalazi u zagrljaju mlađeg muškarca. 
Radnja filma „Ozbiljan čovek“ braće Koen, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Festu, dešava se 1967. godine. 
Lari Gopnik (Majkl Stulbarg), profesor fizike na jednom mirnom univerzitetu, upravo saznaje da ga žena (Sari Lenik) napušta zbog njegovog kolege, nezaposleni brat Artur (Ričard Kajnd) spava na kauču, sin Deni (Aron Volf) gomila disciplinske kazne u školi, a ćerka Sara (Džesika Mekmanus) zašiva novac u garderobu kako bi uštedela za operaciju nosa. 
Uz sve to Lari dobija preteća anonimna pisma, student ga ucenjuje kako bi prošao godinu, a prelepa žena iz susedstva ga uznemirava. 
„Ozbiljan čovek“ je do sada osvojio osam prestižnih filmskih nagrada, kao i desetine nominacija, među kojima su i one za Oskara, nagradu BAFTA i Zlatni globus.

Povezana vest:  Badvajzer traži od studija da sakrije slike piva u filmu “Flight”