Linkoln_1

„Linkoln“ i „Đango“ među nominovanima za nagradu producenata

Predsednička drama Stivena Spilberga „Linkoln“, mjuzikl „Jadnici“ i triler Ketrin Bigelou o lovu na Osamu bin Ladena „00.30 – Tajna operacija“ (Zero Dark Thirty) našli su se među 10 filmova koji su dobili nominacije Udruženja filmskih producenata.

Ben Aflek i Džordž Kluni, producenti Aflekove drame o taocima u Iranu „Argo“ kao i tim iza Kventin Tarantinovog crnohumornog vesterna „Đangova osveta“ takođe su nominovani za nagrade koje dodeljuje Udruženje američkih producenata (PGA).

Povezana vest:  Gardijan: Blokbasteri koje ćemo gledati u 2014.

Najnoviji film o Džejmsu Bondu „Skyfall“, koji je prošlog vikenda premašio crtu od jedne milijarde dolara na svetskim blagajnama, sada može da se nada i nekom Oskaru jer se takođe našao na listi nominovanih.

Na istoj listi su i filmovi „Pijev život“ Anga Lija, komedija „Silver Linings Playbook“, Ves Andersonov film „Moonride Kingdom“ kao i nezavisno ostvarenje „Zveri južne divljine“.

Nagrade producenata biće dodeljene na ceremoniji u Los Anđelesu 26. januara i predstavljaju, kako navode agencije, ključni pokazatelj stanja u Holivudu uoči dodele Oskara 24. februara.

Povezana vest:  Blejk Lajvli: Moj novi film prepun je šokantnih scena

Mnogi od filmova koji su dobili nominacije producenata naćiće se i na listi nominovanih za Oskara koja će biti objavljena 10. januara a osam od deset već je nominovano za Zlatni globus koji se dodeljuje 13. januara.

Zanimljivo je da „Hobit“ Pitera Džeksona, „The Master“ i „Uspon mračnog viteza“ nisu bili zanimljivi udruženju producenata.

Povezana vest:  Forbs: Ema Stoun najplaćenija glumica na svetu

Pet animiranih filmova takođe je dobilo nominacije: Tim Bartonov „Frankenvini“ i Diznijevi filmovi „Razbijač Ralf“, „Hrabra Merida“, „ParaNorman“ i „Pet legendi“.

Kada je reč o televizijskim filmovima i ministerijama, PGA je izdvojilo „Američku Horor Priču“, HBO-ov film „Game Change“ o pokušaju Sare Pejlin da postane potpredsednica SAD, novu verziju Šerloka Holmsa „Šerlok“, film „Hatfildovi i Mekojevi“ sa Kevinom Kostnerom i PiBiEsovu hroniku o suši 1930ih „The Dust Bowl“.