FRANKENVINI
Premijera filma „Frankenvini“ 9. januara u „Koloseju“
 
Crno-beli animirani film „Frankenvini“ Tima Bartona biće premijerno prikazan 9. januara u bioskopu „Kolosej“, najavio je danas domaći distributer „Taramaunt“.
 Prema sinopsisu, kad iznenada izgubi svog voljenog psa Sparkija, mladi Viktor će uz pomoć nauke uspeti da oživi svog najboljeg prijatelja – uz samo neke male prepravke.
 Pokušaće da sakrije svoju kreaciju, ali kad Sparki pobegne, Viktorovi školski drugari, nastavnici i ceo grad shvatiće da novi „život na povocu“ može da bude monstruo zan.
 Glasove glavnim likovima pozajmili su: Ketrin O’Hara, Martin Šort, Martin Lando, Čarli Tejan, Atikus Šejfer, Robert Kepron, Končata Ferel i Vinona Rajder.
 „Frankenvini“ predstavlja osvrt na klasične horor filmove koji su umnogome uticali na detinjstvo Tima Bartona.
 Ovo je treći Bartonov film snimljen „stop moušn“ tehnikom, a prethodila su mu dva hita – „Mrtva nevesta“, film nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma, i „Noćna mora pre Božića“, nominovan u kategoriji najboljih vizuelnih efekata.
 -Razlog zbog kog sam izvorno želeo da snimim ‘Frankenvinija’ ima korene u mom detinjstvu i ljubavi ka horor filmovima. U isto vreme, radi se i o ljubavi prema psu koga sam imao. To je veoma posebna veza, prepuna emocija. Psi, naravno, nemaju životni vek koliki je čovekov, tako da se kraj takve veze neizostavno mora doživeti. U kombinaciji sa pričom o Frankenštajnu, ova ideja mi se učinila neverovatno moćnom – to je veoma lična uspomena – objasnio je Barton.
 Film „Frankenvini“ biće od 10. januara na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.
Povezana vest:  Ivan Stefanović: Film o ljubavi za celu porodicu