Al_Pacino_2012
Al Paćino o ulozi Fila Spektora
 
Američki glumac Al Paćino izjavio je da je, dok se pripremao za ulogu Fila Spektora u filmu o njemu, odlučio da se ne upozna sa čuvenim muzičkim producentom i osuđenim ubicom, a da je kasnije uvideo da ga već odranije poznaje.
 Jedan prijatelj pokazao je glumcu 20 godina staru fotografiju na kojoj je prikazan Paćino kako stoji pored Spektora. Paćino, pak, tvrdi da se tog momenta ovekovečenog na fotografiji uopšte ne seća.
 Premijera filma „Phil Spector“ očekuje se u martu. Film se bavi odnosom Spektora i njegove advokatice Linde Keni Bejden koja ga je predstavljala na prvom suđenju na kome je optužen za ubistvo glumice Lane Klarkson. Suđenje je poništeno ali je Spektor na drugom suđenju osuđen i sada služi kaznu od 19 godina zatvora do doživotne robije.
 Paćino, kako navodi AP, u filmu nosi niz perika kako bi prikazao ekscentričnog Spektora čiji je stil „zid muzike“ postao nezamenjivi deo pop muzike ranih 1960ih.
 Glumac je rekao da nije želeo da se upozna sa Spektorom u zatvoru jer je on drugačiji čovek od onog koga Paćino igra i koji još uvek nije osuđen za zločin.
 U pripremi za ulogu, Paćino je gledao snimke Spektora.
 „Nisam znao ništa o njemu osim da je odgovoran za mnogo sjajne muzike i ovaj čudni slučaj“, rekao je Paćino.
 Helen Miren, koja igra Bejdenovu, rekla je da je čula priče o Spektoru od svog supruga Tejlora Hakforda koji je sa Spektorom radio na filmu „The Idolmaker“.
 Oskarovka Miren ulogu je dobila u poslednjem trenutku kada se Bet Midler povukla. Producenti filma su Beri Levinson i Dejvid Mamet.
Povezana vest:  Uskoro nastavak filma "Blizanci"?