LAURENCE-ANYWAY_40x60_HD„Lorens u svakom slučaju“ u Dvorani kulturnog centra Beograda od 10. januara

 

Lorens, mladi nastavnik i pisac čija će knjiga uskoro biti objavljena, uživa u vezi punoj ljubavi i razumevanja sa svojim verenikom Fredom. Na svoj 30. rođendan, on priznaje Fredu kako želi da postane žena, tražeći od njega da ga podrži u nameri da promeni pol. Fred je suviše povređen, i njih dvojica raskidaju vezu. Obojica se trude da izgrade novi život, ne misleći na prošlost. Pet godina kasnije, Lorens šalje Fredu primerak svoje prve knjige poezije.

Povezana vest:  Mjuzikl "Jadnici" na srebrnom ekranu

„Lorens u svakom slučaju“ je treći film reditelja iz Montreala, Gzavijea Dolana (Ubio sam majku, Izgubljene ljubavi). I ovaj put popularni reditelj na specifičan način govori o ljubavi i seksualnosti, a pomažu mu snimljena u jarkim bojama, koju vode hrabre glumačke kreacije.

Za ovaj film Dolan je nagrađen priznanjem Queer Palm na filmskom festivalu u Kanu 2012. godine, a glumica Suzan Klement, koja igra ulogu Freda, nagrađena je priznanjem za najbolju glumicu u selekciji „Izvestan pogled“.

Povezana vest:  Dejvid Arket lakše povređen u sudaru

Gzavije Dolan, kanadski glumac i reditelj privukao je međunarodnu pažnju polu-autobiografskim filmom „Ubio sam majku“ (2009). Njegov drugi film, „Izmišljene ljubavi“ (2010), finansiran je iz privatnih prihoda. Ostvarenja Gzavijea Dolana osvojila su skoro 30 nagrada na festivalima širom sveta.