igre_gladi_6

„Igre gladi“ i Kejti Peri miljenici publike

Postapokalitpični film „Igre gladi“ bio je veliki pobednik na dodeli Pipls čojs nagrada, pokupivši pet trofeja, uključujući i onaj za omiljeni film godine, dok je pevačica Kejti Peti ponovo pobedila u mužičkim kategorijama. Oko 475 miliona obožavalaca glasalo je na sajtu Pipls čojsa za pobednike u više od 40 kategorija koje obuhvataju film, televiziju i muziku.
Film „Igre gladi“ zasnovana na trilogiji romana Suzan Kolins potukao je tako „Osvetnike“, „Čudesnog Spajdermena“, „Uspon mračnog viteza“ i „Snežanu i lovca“ u trci za nagradu omiljenog filma.
Dženifer Lorens, koja igra glavnu junakinju u „Igrama gladi“ proglašena je za najomiljeniju glumicu u konkurenciji Mile Kunis, Eme Stoun, En Hatvej i Skarlet Johanson.
„Igre gladi“ takođe su proglašene za omiljeni akcioni film i omiljenu filmsku franšizu, dok Lorensova, Džoš Hačerson i Lijam Hemsvort imaju „najbolju hemiju“ na velikom platnu.
Nagrade publike, Pipls čojs, prve su u holivudskoj sezoni nagrada, ali za razliku od Oskara ili Zlatnih globusa, pobednike ovde biraju obožavaoci.
„Osvetnici“, koji su bili nominovani u osam kategorija, ipak nisu ostali skroz praznih ruku. Robert Dauni Džunior proglašen je za omiljenog akcionog glumca za ulogu Ajron Mena, prenose agencije.
Kada je reč o komediji, Adam Sendler je omiljeni komičar dok je Dženifer Aniston omiljena komičarka.
Za najbolju dramsku ulogu nagradu je dobila Ema Votson za rolu u filmu „The Perks of Being a Wallflower“. Isti film je proglašen omiljenom dramom, dok je „Meda Ted“ omiljena komedija.
Kejti Peri je sinoć kući odnela četiri trofeja, uključujući i onaj za omiljenu umetnicu i omiljenu pop umetnicu. Za omiljenu kantri zvezdu proglašena je Tejlor Svift.
Za omiljeni bend izabrana je dečačka grupa „Maroon 5“ mahom zahvaljujući popularnosti pevača Adama Levina koji je sudija u takmičenju „The Voice“ (Glas).
Kada je reč o televiziji, „Štreberi“ su omiljena komedija a „Uvod u anatomiju“ omiljena drama.
Elen Pompeo iz „Uvoda“ i Nejtan Filion iz „Kasla“ omiljeni su glumci u dramskim serijama dok su u komedijama omiljene zvezde „Glija“ Lea Mišel i Kris Kolfer. Sandra Bulok proglašena je za omiljenog humanitarca zbog njenog rada sa žrtvama uragana Katrine u Nju Orleansu.

Povezana vest:  Bredli Kuper u trileru