zerodarkthirty

“00:30 – Tajna operacija“ od 24. januara u bioskopima

 

Film Ketrin Bigelou “00:30 – Tajna operacija“ naćiće se u domaćim bioskopima od 24. januara, saopštio je distribuder “Milenium film“ U pitanju je film koji bez trijumfalizma prikazuje operaciju pronalaženja i eliminisanja jednog od najtraženijh ljudi u istoriji Osame bin Ladena.

Film prikazuje ratno ludilo Bliskog Istoka, bavi se jedinicom američke vojske koja je locirala, pronašla i ubila Osamu bin Ladena

Povezana vest:  Filmovi o imigrantima na Festu

Ekipa poznatih glumaca i dobitnica Oskara za režiju Bigelou (Hurt Locker – 2010), napravili su uzbuđivo i snažno ostvarenje koje su američki kritičari proglasili najboljim filmom godine. Usledilo je pet nominacija za Oskara, isto toliko za nagradu BAFTA i četiri nominacije za Zlatni Globus koje su uključivale i nominacije za najbolji film, najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju žensku ulogu.

Povezana vest:  KUSTENDORF 2011, Otvoren četvrti Kustendorf

Zbog načina na koji je u filmu prikazano ispitivanje osumnjičenih, njihova fizička i psihička tortura, protestvovali su i neki američki političari i deo javnosti, ali to nije smetalo filmu da proteklog vikenda bude najgledaniji u američkim bioskopima sa zaradom za vikend od 24,4 milona dolara.

Uloge u filmu tumače Džesika Čestejn, Kris Prat, Džoel Edžerton.