MovieTape

Ko je obavezan da finansira film u Srbiji?

Ministarstvo kulture u svom budžetu nema posebna sredstava za kinematografiju ali će nastojati da ih, u saradnji sa ministarstvom finansija, tokom godine prikupi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

 Predstavljajući aktivnosti ministarstva, državni sekretar Miroslav Tasić je rekao da ministarstvo vodi brigu o kinematografiji ali da problem, kada je reč o finansiranju filma, predstavljaju statuti i zakoni.

Povezana vest:  Ashton Kutcher kipti od ljubomore jer se Mila druži s Channingom Tatumom

 Prema Zakonu o kinematografiji, Ratel i RRA obavezni su da finansiraju film, što oni prošle godine nisu radili, ali je sada od ministra finansija Mlađana Dinkića zatražena pomoć koju im je on i obećao.

 Dok se ne donesu medijski zakoni, Ratel i RRA će biti u obavezi da finansiraju film, rekao je Tasić i naglasio da će ministarstvo i dalje voditi brigu o filmu i pokušati da prikupi sredstva za kinematografiju.

Povezana vest:  "Čarlston za Ognjenku" na DVD-u

 Kada je reč o razrešenju Radoslava Zelenovića sa mestra direktora Jugoslovenske kinoteke, ministar kulture Bratislav Petković objasnio je da je na prošloj sednici utvrđeno da su se stekli uslovi da Zelenović ode u penziju ali da je zbog njegovih doprinosa Kinoteci odlučeno da on još šest meseci obavlja funkciju v.d. direktora.