AstonMartinD85-Skyfall

Najveća izložba Bondovih kola u filmskom muzeju u Londonu

Izložba automobila koje je vozio tajni agent 007 pod nazivom „Bond u pokretu“ (Bond In Motion) biće otvorena 21. marta u Londonskom filmskom muzeju, i to je najveća zvanična kolekcija originalnih vozila napravljenih za filmove o Džejmsu Bondu. 
Kako javlja Bi-Bi-Si (BBC), izložba „Bond u pokretu“ je dve godine mogla da se pogleda u britanskom Nacionalnom muzeju motornih vozila a posle velikog uspeha ona se seli u Londonski filmski muzej. Za Džejmsa Bonda, ocenjuje BBC, „automobil nije samo oruđe u tajnoj službi Njenog Visočanstva, već odraz ličnog stila“. 
-Šta god Bond da vozi pođednako je važno za projekciju njegovog sofisticiranog ukusa kao savršeno skrojena odela koje on nosi ili promućkani-a-nikako-promešani martiniji koje on pije – piše britanski javni servis. 
Izložbom u Londonskom filmskom muzeju ukazuje se na značaj Bondovih vozila u istoriji sedme umetnosti. Mada je Bond u 23 snimljena filma o njemu vozio mnoge automobile i druga vozila, najslavniji bez sumnje ostaje Aston Martin DB5 koji se pojavio u „Goldfingeru“ (1964), a potom u još pet filmova. 
Aston Martin postao je senzacija čim se pojavio zahvaljujući spoju klasičnog i futurističkog dizajna, ali i prisustvu spravica kao što je sedište koje se katapultira zajedno sa vozačem. 
Jedan od originalnih primeraka DB5 sa svim spravicama koje se vide u filmu prodat je za 4,6 miliona dolara kolekcionaru automobila Hariju Jegiju (Harry Yeaggy). 

Povezana vest:  Harison Ford: želeo sam da Han Solo umre