Danijel Dej Luis u Linkolnu

Bogat i raznovrsan filmski katalog „Megakoma“

Ugledna distributerska i producentska kompanija „Megakom film“ predstavila je večeras u klubu „Sinema“ svoj bogati i raznovrsni katalog za 2013. godinu.
Bioskopska publika u Srbiji je zahvaljujući „Megakomu“ upoznata sa najnovijim svetskim hitovima, ali i umetničkim filmovima, kao i sa domaćom i regionalnom produkcijom.
Direktor Igor Stanković sa ponosom je istakao da je udeo „Megakoma“ na našem bioskopskom tržištu porastao sa sedam procenata iz 2009. na čak 24 posto u prošloj godini.
U 2013. biće uvedene i nove tehnologije, aplikacija „Medžik boks“ za uslugu „video na zahtev“ koja će od početka leta omogućiti da se iznajme ili kupe filmovi putem telefona, tableta ili televizora povezanog na internet, najavio je on.
Stanković je istakao da „Megakom“ pokreće i kratku informativnu emisiju o filmu pod naslovom „Movi(E)ing“, koja će biti emitovana na televiziji Studio B.
Uz nova izdanja međunarodnog festivala za decu Kids Fest u oktobru i Festivala autorskog filma u novembru, „Megakom“ će ove godine prvi put organizovati reviju hitova „Blokbaster“ u junu.
Što se tiče bioskopskog repertoara, u kojem najviše učestvuje američki studio „Tventi senčeri foks“, već 12. februara videćemo Brusa Vilisa u petom delu serijala „Umri muški“, a krajem tog meseca na Festu i potom na redovnom programu „Hičkoka“ sa Entonijem Hopkinsom i „Linkolna“ sa Danijelom Dej Luisom u glavnim ulogama.
„Megakom“ je za predstojeći Fest obezbedio čak 18 filmova, među kojima i ostvarenje za svečano otvaranje, dobitnika Zlatne palme – „Ljubav“ Mihaela Hanekea. Tu su i umetnički filmovi majstora režije kao što su Vong Kar-Vaj, Đuzepe Tornatore, Ken Louč…, koji će se prikazivati tokom proleća.
U aprilu dolazi psihološki triler Denija Bojla „Trens“, a za početek leta u planu su komedije „Žestoke devojke“ i „Mlađi referenti“.
Iz domaće i regionalne produkcije izdvaja se hrvatska komedija „Sveštenikova deca“, čija je premijera u Beogradu već 6. februara. Na Festu će biti prikazan film „Pored puta“ Zorana Lisinca, Kruševljanina „na radu“ u Americi i na zatvarajnu festivala novi film Gorana Markovića „Falsifikator“.
U ovoj godini u bioskope stižu i dugo očekivani film „Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića i „(S)kidanje“, dugometražni debi Koste Đorđevića.
Najmlađa publika uživaće na proleće u sinhronizovanoj 3D avanturi „Kruds“ (studija „Foks“ i „Drimvorks“) i „Epiku“ koji je radila ista ekipa kao i omiljenu franšizu „Ledeno doba“…

Povezana vest:  Sumrak sagi 12 Tin čojs nagrada