Matthew-Kershey

Krune našle zamenu za Stepovića, Kerši novi vođa

Kraljevački dugogodišnji kvoterbek Strahinja Stepović nastavlja profesionalnu karijeru u Nemačkoj, pa za predstojeću sezonu na njegovo mesto dolazi Metju Kerši (Matthew Kershey). Ovaj Američki kvoterbek će sigurno doneti neke novine u napad kraljevčana, a kako i sam najavljuje, njegov dolazak će označiti početak pohoda na titulu prvaka Srbije.

Metju Kerši dolazi iz savezne države Pensilvanija. Ovaj mladi Amerikanac od pete godine igra fudbal i iza sebe ima veliko iskustvo, kako na koledžu tako i u profesionalnim Arena ligama. Do sada je igrao za: Juniors – South Connellsville Fireman, High School – Connellsville Falcons, kao student igrao je za Westmoreland College, a kasnije i za Semi Pro Westen Pa Warhawks, West Virginia Gladiators, i Pittsburgh Colts, a na profesionalom nivou je igrao za Western Pa Sting, Johnstown Generals i New Jersey Brawlers, u Arena ligi.

Povezana vest:  Lišanin oduševio NFL zvezde, pa osvanuo na NFL sajtu

Kerši ističe da je američki fudbal za njega više od igre, jer to su uspomene, tu se stvaraju doživotna prijateljstva:

– Kada zakoračite između tih belih linija, ništa vam više nije važno osim fudbala u tih nekoliko sati – kaže Kerši, koji je do sada igrao u svim mogućim napadačkim sistemima, a njegovi najomiljeniji su spread offense i wildcat.

O tome zašto je odabrao Krune Kerši kaže:

– Razlog zbog kojeg sam odabrao Kraljevske Krune su ljudi. Tu je toliko divnih ljudi koj su odvojili svoje vreme i zauzeli se za mene. Svi su bili sjajni od našeg prvog kontakta. Kraljevske Krune doživljavam više kao porodicu nego kao sportski tim. Čuo sam i sjajne stvari o Kraljevu i ljudima tamo. Kada je došlo vreme da donesem odluku gde ću igrati ove godine, srce mi je govorilo da će to biti u Kraljevskim Krunama , u gradu Kraljevu.

Povezana vest:  Bautista i Frinks novi Ratnici

Nov kvoterbek Kraljevčana već sada zna kako će se postaviti i kako će voditi napad, a na spram toga i očekivanja su mu velika. Pored igranja bi’e i pozicioni trener mladih kraljevačkih kvoterbekova, kao i trener juniorskog programa Kraljevskih Kruna.

– Čim dođem predstavljaću tim na terenu i u lokalnoj zajednici na najbolji mogući način. Želim da se dokažem kao najbolji saigrač svim momcima u timu. Jer oni su me doveli u Kraljevo sa jednim razlogom. A, to je da osvojimo prvenstvo. Tako da ne mogu da prihvatim ništa manje od toga.

Povezana vest:  Grofovi jači za vod Spartanaca

Ovom kvoterbeku fudbal je ceo svet. On kaže da neke od njegovih najboljih uspomena su vezane za fudbal. Kada je imao 5 godina njegov otac mu je bio prvi trener i to su njegove dragocene uspomene sa ocem. Pored svoje porodice i vere, Kerši je svakako najposvećeniji fudbalu. Osim fudbala Kerši radi kao personal trener, a aktivno se bavi i borilačkim MMA veštinama (Mixed Martial Arts). Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i u igri sa svojim malim rođacima.