aavCEFL: Vukovi protutnjali „Čika Dačom“

SBB Vukovi Beograd protutnjali su Kragujevcom u petom kolu Sportklub CEFLa, zabeleživši petu pobedu ove sezone, drugu nad ekipom domaćih. PBB Vajld Borsi su na stadionu Čika Dača pružili veći otpor nego u prvoj utakmici, ali nemogućnost zaustavljanja napada protivnika, a posebno specijalnih timova, sprečila ih je u pokušaju da naprave nešto više. Konačan rezultat bio je 23-60.
Vukovi su na svim utakmicama ove sezone postizali preko 40 poena, ali su na ovoj utakmici nadmašili sebe. I pored toga što je Mihailo Josović istrčao za tri tačdauna, Lens Krizin za dva, najzaslužniji za izvanredan ofanzivni učinak beogradske ekipe bio je Toni Vašington. On je uhvatio samo jedan Krizinov pas za tačdaun, ali je zato vratio dva početna udarca Vajld Borsa do end zone. Uz to je i dugim vraćanjima nekoliko puta doveo svoju ekipu u dobru poziciju, iz koje bi zatim brzo postizali poene.
Kragujevčane je na ovoj utakmici u napadu do poslednje četvrtine održavao dvojac Santino Simone i Henri Mekvej. Mekvej je uhvatio tri tačdaun pasa Simonea, ali je i to bilo premalo.
Pri rezultatu 7-13 Vašington je vratio ispucavanje do polovine igrališta. U prvoj narednoj akciji, Josović je istrčao za svoj drugi tačdaun. Tek što su postigli prvi tačdaun, Kragujevčani su ponovo gubili 13 poena razlike. U narednom napadu postili su tri poena, a onda je usledilo gotovo isto – Vašington je vratio do polovine Borsa, a onda Krizin istrčao preko 40 jardi u poslednjem minutu utakmice. Uzbudljivoj završnici poluvremena pridodali su i domaći, jer su u poslednjim sekundama smanjili na prihvatljivih 17-26.
Ipak, već nakon nekoliko sekundi prvog poluvremena bilo je 17-32, jer je Vašington vratio ispucavanje do same end zone. Poslednji trzaj domaćih bio je treći tačdaun Mekveja za 23-39, ali je Vašington još jednom uzvratio i slomio Vajld Borse.
Dvostrukom osvajaču titule najbolje defanzivca Milošu Lišaninu smeši se i treća ove sezone. Odličan nastup i na ovoj utakmici, kao i cele sezone, krunisao je vraćanjem osvojenog fambla za tačdaun. Josović je završio utakmicu kako je i počeo – istrčao je za još jedan tačdaun i konačnih 23-60.
Ubedljivom pobedom, Vukovi su osigurali prvo mesto do kraja regularne sezone. Vajld Borsi pak kolo pre kraja nisu uspeli da se izbore za mesto u CEFL Boulu. Njima predstoji još put u Ljubljanu, na utakmicu koja će direktno odlučiti o drugom učesniku velikog finala. Iako se utakmica igra u Sloveniji, Borsi su u prednosti, jer su u prvom meču u Kragujevcu savladali Silverhokse 27-13.

Povezana vest:  Djuksi slavili u Kragujevcu posle dva produžetka

Kragujevac PBB Vajld bors – SBB Vukovi Beograd 23:60 (0:13, 17:13, 6:13, 0:21)
Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
0:6 Lens Krizin trčanje 15 jardi.
0:13 David Lukić pas 46 jardi ka Toniju Vašingtonu, Milan Matović PAT.
7:13 Santino Simone pas 27 jardi ka Treju Mekveju, Srđan Ružić PAT.
7:20 Mihajilo Josović trčanje 49 jardi, Matović PAT.
10:20 Ružić fild gol 29 jardi.
10:26 Krizin trčanje 36 jardi.
17:26 Simone pas 2 jarde ka Mekveju, Ružić PAT.
17:32 Vašington vraćanje kikofa 91 jard.
17:39 Josović trčanje 8 jardi, Matović PAT.
23:39 Simone pas 7 jardi ka Mekveju.
23:45 Vašington vraćanje kikofa 95 jardi.
23:52 Miloš Lišanin vraćanje fambla 30 jardi, Matović PAT.
23:60 Josović trčanje 5 jardi, Stefan Conić pretvaranje za 2 poena.

Povezana vest:  Vukovi u Istanbulu za fajnal for Lige šampiona