Kikinda - Grofovi

Pred nama vrlo uzbudljiv vikend u Superligi Srbije

Kao u Hičkokovom filmu

Od samog početka prvenstva, scenario u diviziji Sever kao da je režirao sam Hičkok. Posle nekoliko iznenađujućih rezultata u poslednja dva kola, ostalo je tako, a definitivni rasplet možemo očekivati tek posle međudiviziskih duela koji će se igrati ovog vikenda. Sistem takmičenjau Superligi je takav, da posle mečeva u okviru divizije, timovi igraju po jedan meč sa protivnikom iz druge divizije, koji je određen žrebom pre početka prvenstva

Odavno je bilo poznato, da je siguran učesnik baraža stiže iz Kleka, jer su Knajtsi takmičenje završili bez ijednog poraza, ali se do ovog kola, a naročito posle poraza Indijanaca u Zrenjaninu, činilo da su Mamuti iz Kikinde sigurni u plej ofu. Međutim, njihov poraz od Legionara, učinio je predstojeći finiš regularnog dela više nego zanimljivim, jer čak četiri ekipe imaju teoretske šanse da se osvoje drugu poziciju i nađu se u baražu (Mamuti, Indijanci, Grofovi i Legionari).

Povezana vest:  Kraljevske Krune u Sarajevu

Najbliži tome su i dalje Mamuti, koji bi eventualnim trijumfom osigurali učešće, ali je problem što idu u Jagodinu na megdan Keltima, koji su ove sezone izgubili samo jednom. Svi ostali se nadaju porazu Kikinđana, ali i krugu ekipa sa skorom 3-3 u kome će baš oni biti najbolji.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u okviru divizije Centar, okviru koje se igra pretposlednje kolo, a u kome se derbi igra u Novom Sadu. Na stadionu FK „Kabel“, Vojvode dočekuju Anđeoske ratnike i za oba tima će plej of ostati nedosanjani san u slučaju poraza, pa se očekuje da se u Srpskoj Atini vidi još jedan vrlo zanimljiv meč.

Povezana vest:  NFL VESTI, Navijačica Baltimora ne ide na finale pošto se ugojila

Superliga Srbije – Grupa „Centar“

Nedelja:

ŠESTO KOLO: Novi Sad Dukes-Čačak Angel Warriors (15:00, teren FK “Kabel”), Sombor Celtis-Pančevo Panthers (16, stadion PIK), Beograd Vukovi-Vrbas Hunters (19:30, teren na Adi). Ranije igrano: Kragujevac Vajld Bors – Beograd Blu dragons 54:12.

Tabela: Kragujeva Vajld boars 6-0, Vukovi Beograd, Pančevo Panthers 4-1, Beograd Blu dragons 3-3, Novi Sad Djuks 2-3, Čačak Ejndžel voriors, Sombor Celtis 1-4, Vrbas Hanters 0-5.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Uskršnji dupli program

Superliga Srbije – Grupa „Sever“ i Grupa „Jug“

Subota:

ŠESTO KOLO (međudivizijski dueli): Novi Kneževac Grofovi – Zemun Gorštaci (16:00, stadion FK Obilić), Sremska Mitrovica Legionari – Kraljevo Rojal krauns (16:00, Stadion 25.Maj), Niš Imperatori-Inđija Indians (15:00, FK „Vulkan“), Mladenovac Forestlanders – Subotica Spartanci (15:00, teren FK “Radnički“), Jagodina Kelts – Kikinda Mamuti (14:00, stadion „Tabane“). Otkazano: Klek Knajts – Požarevac Autlous.

Grupa „Sever“ tabela: Klek Knajts 5-0, Kikinda Mamuti 3-2, Inđija Indians, Novi Kneževac Grofovi, Sirmium Legionaries 2-3, Subotica Spartanci 1-4.

Grupa „Jug“ tabela: Kraljevo Rojal krauns 5-0, Jagodina Kelts 4-1, Mladenovac Forestlenders 3-2, Zemun Gorštaci 2-3, Niš Imperatori 1-4, Požarevac Autlous 0-5.