juniori_pripreme_2011

Juniori u Karatašu: San o sreći!

 

Da bi bio veliki, moraš se podići i posle najtežih poraza. Na pripremama u Karatašu, udaljenom 7 kilometara od Kladova, juniorska reprezentacija Srbije moraće da zapne svom silom, ne bi li uoči subotnjeg  meča sa juniorskom reprezentacijom Francuske povratila poljuljano samopouzdanje. Jer, posle bitke u Parizu ispravke nema, a ulog za sve je plasman na Evropsko prvenstvo juniora u Španiji, što bio bio istorijski uspeh bilo kog srpskog reprezentativnog tima.

Koliko god bio bolan, visok poraz od Austijanaca nas je sve vratio u realnost. Svima je sada postalo jasno da su i uoči ključnog meča protivnici, ovog puta Francuzi, veliki favoriti. Oni su ekipa znatno višeg renomea i iskustva, koju treba iznenaditi na njihovom terenu, pred njihovom publikom, posle hiljadu proputovanih kilometara.

Svima je u taboru reprezentacije Srbije jasno da neće biti lako, ali isto tako niko od onih borbenih Srba, koji su se ponosni zbog poziva pojavili u timu u Karatašu, ne odustaje. Zajednički provedeno vreme je vreme u kome će sanjati o uspehu i pokušati da ga pretvore u javu. Ovo je njihovo vreme, vreme u kojem su naumili da ulože sve da bi do kraja sanjali san o sreći, a Jovan Dučić je umeo da kaže da je „san o sreći više nego sreća“. Uostalom, upravo je sportsko borilište ono na kome favorit nema garancija i gde se najčešće dešavaju podvizi Davida nad raznoraznim Golijatima. Zar nisu bili u sličnoj situaciji uoči meča četiri nacije u Kragujevcu?

Povezana vest:  Živko i Trabado na trenerskoj klinici na Kopaoniku

– Što se same utakmice u Parizu tiče, mi ćemo se potruditi da se maksimalno spremimo za taj meč – raportirao je iz Karataša Aleksandar Ristić Alf, trener raningbekova. – Ova utakmica je za nas svojevrsni Superboul, pošto se u njoj sve odlučuje. Svesni smo da su Francuzi favoriti, ali mi ćemo i pored toga što smo i u igračkom i u trenerskom delu u krnjem sastavu dati svoj maksimum. Čar ove utakmice je upravo u tome što je sve moguće i što će i za trenere i za igrače sve ovo biti najveći izazov. Možda i najveći ikada.

Pripreme u Karatašu su počele u nedelju, a prvi trening održan već u popodnevnim časovima. Izostalo je samo nekoliko igrača, koji su igrali tog dana redovno kolo Superlige Srbije, grupa Centar, a koji su odmah zatim došli.

Povezana vest:  Četvorica domaćih u "zmajevom gnezdu"

Kao i protiv Austrije, nije moglo bez otkaza, uglavnom opravdanih. Svakako je da najveći hendikep što startni kvoterbek u Austriji Strahinja Stepović neće biti u timu, ali se na njegovo mesto posle povrede vraća Vojislav Milenković. Stepović se u međuvremenu zaposlio, a njegovi poslodavci nisu imali sluha za potrebe nacionalnog tima. Tako je to u sportovima koji, poput našeg, imaju predznak amaterskog.

– Uslovi za trening su odlični. Za razliku od prošlog puta, kada i pored naših treninga u sali nismo uspeli da postignemo sve što smo hteli da uradimo na treninzima. Ovaj put nas je vreme poslužilo i teren je stvarno odličan – istakao je Ristić.

Zbog povreda zarađenih tokom Superlige ili iz ličnih razloga, selektoru su morali da se zahvale na pozivu i OL Nikola Timotijević, WR Lazar Bogićević i DL Nikola Mitrović. Takođe, zbog privatnih obaveza su otkazali treneri Marko Korićanac i Veljko Petrović, dok će se Darko Cvetković ekipi priključiti u četvrtak. Uoči priprema u Karatašu, selektor Zoran Damjanović je odlučio da promeni sistem igre u napadu i da ulogu ofanzivnog koordinatora poveri Vuku Vučkoviću, umesto dosadašnjeg koordinatora Blaže Bojića

Kvoterbekovi: Vojislav Milenković (Panthers), Nebojša Kanižaj (Grofovi). Ofanzivna linija: Miloš Gemaljević, Nikola Slavković (Wild Boars), Nemanja Žunić (Panthers), Mladen Stojanović (Vukovi), Miloš Nestorović, Strahinja Vujić (Forestlanders), Marko Vasović (Royal Crowns). Raningbekovi: Stefan Dedić (Panthers), Vanja Jakšić (Dukes), Mihailo Josović (Angel Warriors), Sava Nikolić (Wild Boars). Hvatači: Ivan Pavlović, Stanko Kasalović, Đorđe Petrović (Wild Boars), Savo Cimbaljević (Dukes), Slavko Pijunović (Hunters), Igor Rakić (Mammoths), Željko Terzić (Royal Crowns).

Povezana vest:  Promena u Mladenovcu, Stal menja Robersona

Defanzivna linija: Veljko Lazić (Dukes), Nemanja Gaić, Nemanja Dakić (Panthers), Deni Varga (Knights), Lazar Pavlović (Wild Boars), Ivan Beloica (Royal Crowns), Nemanja Đorđević (Indians). Lajnbekeri: Miloš Josović, Marko Čojbašić (Angel Warriors), Luka Vujnović (Dukes), Stevan Despotović (Wild Boars), Stefan Aksentijević, Vladimir Jalovi  (Panthers), Luka Škorić (Knights). Defanzivni bekovi: Dušan Džodić (Vukovi), Nemanja Bošković (Blue Dragons), Vladimir Tuček (Hunters), Aleksandar Kanižaj (Grofovi), Igor Đoković (Royal Crowns), Igor Nikolovski (Vukovi), Goran Zec (Indians).

Stručni štab:

Glavni trener i defanzivni koordinator: Zoran Damjanović. Ofanzivni koordinator i trener ofanzivne linije: Vuk Vučković. Trener lajnbekera i koordinator specijalnih timova: Marko Vujanac. Trener raningbekova: Aleksandar Ristić. Trener defanzivnih bekova: Darko Cvetković.

Menadžer juniorske reprezentacije: Branko Vučinić.