Wild-Boars-Novi-Sad-DukesGAT Vojvodama derbi u hičkokovskoj završnici

Derbi Kragujevac Wild Boarsa i novosadskih GAT Dukesa još jednom je u potpunosti opravdao taj epitet, a Vojvođani su se posle nekoliko preokreta i hičkokovske završnice, najviše zahvaljujući američkom tandemu Aleksandar Mek Kin – Vil Pauel, na kraju radovali na „Čika Dači“ – 31:24.
Posle početnog opipavanje snaga i sigurne igre odbrana na obe strane, Šumadinci su u završnici prve četvrtine imali sjajan drajv koji su krunisali trčanjem Džejmsa Lengforda – 7:0. Međutim, radost domaćih kratko je trajala, jer je već na startu druge četvrtine Mek Kin dalekometnim pasom pronašao Pauela, a 40 sekundi pred odlazak na poluvreme isti dvojac doneo je Vojvođanima prvo vođstvo – 14:9.
Odmah po povratku sa odmora Stefan Stefanović spojio je Filipa Nedeljkovića sa end zonom, a Mek Kin je odgovorio pasom ka Siniši Biliću, za vođstvo pred ulazak u poslednju deonicu –21:17. U međuvremenu su oba tima stigla na samo jard od end zone, ali su ih čvrste odbrane sprečile u nameri da postignu nove poene. Stoga su Vojvode rešile da sledeći ulazak u crvenu zonu materijalizuju fild golom Vladimira Radivojevića i tako ponovo steknu tačdaun prednosti (24:17).
Kada su Kragujevčani izjednačili dva minuta pre kraja, asistencijom Stefanovića ka Petru Goiću (24:24), činilo se da će i ova utakmica, poput prošlogodišnje, ući u produžetak, ali Djuksi nisu rekli poslednju reč. Duo Mek Kin – Pauel imao je dovoljno vremena da još jednom stupi na scenu i za samo minut upiše pobedonosne poene. Veprovi su krenuli na sve ili ništa, a sve je bilo gotovo kada je Vladimir Vasilić presekao loptu.
Trećim trijumfom u sezoni Dukesi su stigli nadomak plej-ofa i zadržali šanse da uđu u doigravanje sa prvog mesta, dok Kragujevčane očekuju odlučujuće borbe sa glavnim konkurentima za plasman u nokaut fazu.
U nekompletnom četvrtom kolu Sportklub Prve lige Srbije odigran je i „sremski derbi“, u kom su Inđija Indiansi savladali Sirmium Legionariese, u Sremskoj Mitrovici – 26:16. Indijance je ponovo predvodio sjajni kvoterbek, Taj Vest, sa četiri tačdauna pasom – po dva ka Stefanu Borkoviću i Goranu Zecu.

Povezana vest:  EP 2013, Srbija pobedom nad Španijom obezbedila opstanak u B grupi