zvezda slavljeZvezda drži korak, Pazar izgubio, Čuka igrala nerešeno

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su priključak za liderom prvenstva Partizanom, pošto su danas pobedili Rad sa 2:0, golovima u prvom poluvremenu.
Trećeplasirani Čukarički nije uspeo da pobedi Mladost u Lučanima, pošto se ta utakmica završila 2:2. Novi Pazar je u Nišu sa 3:1 izgubio od Radničkog, koji se tako popeo na sredinu tabele.
Čukarički je golovima Obenga Regana u petom i Lukasa Pijasentina u 27. minutu poveo sa 2:0, ali je Lazar Jovanović već u 30. smanjio na 2:1.
Izjednačenje Mladosti doneo je Patrik Frajdej posle kornera koji je izveo Miloš Adamović u 68. minutu.
Čukarički sada ima 51 bod, a Zvezda ima 58. Partizan trenutno igra protiv Vojvodine, koja ima 40 bodova i deli četvrto i peto mesto sa Pazarom.
Novi Pazar je bio favorit protiv Nišlija, ali je domaći tim zabeležio drugi uzastopni trijumf, odnosno treći u poslednje četiri utakmice, i sada se popeo na osmo mesto, sa 32 boda. Pazar je ostao na 40 bodova.
Radnički je pobedio sa 3:1, ali je postigao sva četiri gola. Golove za domaći tim postigli su Ivan Pejčić u 19, Saša Marjanović u 45. i Nikola Ašćerić u nadoknadi vremena. Strelac za Pazar bio je Milan Ćulum autogolom u 69. minutu.
Iz opasne zone je izašao i Voždovac, koji je pobedio Spartak u Subotici sa 1:0 i tako ostvario treći uzastopni trijumf u prvenstvu.
Šansu je stvorio Miloš Džugurić, koji je prošao po desnoj strani, a onda centrirao u šesnaesterac, gde je Obiora Odita sa oko pet metara sproveo loptu u gol.
Voždovac sada ima 27 bodova, jedan više od ekipa iz opasne zone. Spartaku je ovo bio četvrti poraz u poslednjih pet utakmica, tako da je sa svojih 25 bodova na pretposlednjem mestu.
OFK Beograd je kod kuće bio siguran protiv „fenjeraša“ Radničkog 1923 i pobedom od 2:0 je prišao na dva boda zaostatka Novom Pazaru, i pretekao Rad na šestom mestu, pošto sada ima bod više.
Jagodina je kod kuće odigrala 0:0 sa Donjim Sremom.
U toku su utakmice Napredak-Borac i Vojvodina-Partizan.

Povezana vest:  RADULOVIĆ I JEVTIĆ: Pobeda protiv Bačke uvod u seriju dobrih rezultata