Fudbaleri Vojvodine okupili su se danas u Sportskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku na početku priprema za prolećni deo sezone, a novom treneru „lala“ Draganu Ivanoviću javilo se čak 36 igrača.

Fudbalere su u SC „Vujadin Boškov“ pored trenera Ivanovića dočekali predsednik Dušan Mijić i predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković koji je rekao ;da klub neće praviti nikakve smetnje igračima ukoliko neko od njih dobije priliku da karijeru nastavi u nekoj drugoj sredini, ali i apelovao da budu vrlo oprezni prilikom eventualnog odlaska.

-Svi ste svedoci turbulencija koje su se dešavale u klubu u prethodnom periodu, što je verovatno ostavilo traga i na vas. Mi smo preuzeli nezahvalnu ulogu i susreli smo se sa dosta problema. U prethodnim danima, neki od vas su tražili ispisne papire, a i razni menadžeri su se pojavljivali u klubu. Medjutim, polako sa tim. Danas počinju pripreme, a svako ko nadje klub koji je u boljoj situaciji od Vojvodine, može da dodje na razgovor. Ja vas samo molim da ne nasedate na provokacije i priče menadžera koji obećavaju kule i gradove – rekao je Vuković.

-Trenirajte i budite spremni, pa da ukoliko se i desi da neko od vas promeni sredinu, neka tamo ode potpuno spreman da zadovolji ono što ta sredina od njega zahteva – dodao je on.

Povezana vest:  Deportivo prvi put ove sezone pobedio u gostima

Vojvodina se nalazi u velikim finansijskim problemima, a Vuković je rekao da će klub uspeti da prevazidje tu situaciju, ali samo uz pomoć igrača.

-Mi smo došli da spasemo Vojvodinu i ona će se spasiti. Ako klub postoji već skoro 103 godine, sigurno će postojati bar još toliko. Medjutim, kao što i vi možete da oscilirate u formi, tako i klub, koji je živ organizam, ponekad prolazi kroz turbulencije. Njega ne čine ovi zidovi i tereni, već zajedno vi i mi i zato nemojte potcenjivati ovu sredinu. Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali Vojvodina je potrebnija vama nego vi njoj, te budite sigurni da ona ne može da vam naškodi, već samo da vam pomogne – rekao je Vuković.

Predsednik Vojvodine Dragan Mijić kazao je da nova Uprava kluba tu s namerom da isprati fudbalere u dobrim rezultatima.

-Potrebna nam je maksimalna koncentracija, jer i sami znate kako je bilo prošle godine, kada klub nije mogao da vas isprati. Vi ste svoj deo posla odradili i stalno ste bili pri vrhu tabele, a mi smo došli da pokušamo da vas ispratimo u tome. To što ste uradili na terenu je za svaku pohvalu i tako morate i da nastavite. Između nas i vas mora postojati odlična saradnja, a uprava koja je došla daće svoj maksimum da tako bude. Samo tako možemo ostvariti željeni rezultat, a vi vrlo dobro znate šta Vojvodina hoće i koji su joj prioriteti – rekao je Mijić.

Povezana vest:  Borusija i Hamburger u četvrtfinalu, Šalke eliminisan

Fudbalerima Vojvodine potom se po prvi put zvanično obratio i novi šef stručnog štaba Dragan Ivanović.

-Fudbal je lepa igra, u kojoj mladi ljudi moraju da budu srećni i nasmejani. Ovo je početak priprema, pa svi treba da budemo dobro raspoloženi i da se što bolje upoznamo. Ambicije kluba znate i sami. Do sada ste igrali lep i zapažen fudbal, a mnogi od vas su se ‘podigli’ u poslednjih godinu dana. S obzirom na to da sam ovde rodjen, ja sam to sa zadovoljstvom pratio i bilo vas je milina gledati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Smatram da je Vojvodina u poslednje dve godine napravila pauzu po pitanju afirmacije igrača iz sopstvenog pogona, a želja da se to promeni je jedan od razloga zbog kojih sam prihvatio da vam budem trener – rekao je Ivanović.

Povezana vest:  Partizan preokretom do pobede protiv Neftčija

-Ove sezone smo praktično već osigurali plej-of, ali do tada ćemo dobrom igrom pokušati da ostvarimo pobedu na svih preostalih devet utakmica i time zadovoljimo novosadsku publiku, kao i širu sportsku javnost. Takodje, cilj nam je i da osvojimo nacionalni Kup – dodao je on.

Ivanović je potom predstavio svoje pomoćnike Vladimira Buača, Vladu Karakaša, Zdravka Perića, trenera golmana Sašu Todića. Za kondiciju igrača i dalje će biti zadužen Aleksandar Janković, na čelu medicinskog tima ostaće Borko Vukosav, a funkciju sekretara stručnog štaba i dalje će obavljati Dragomir Vukićević. Stručnom štabu Vojvodine priključen je i Marko Todorović.

Iako je prvobitno bilo planirano drugačije, odigravanja prijateljske utakmice do odlaska ekipe na drugi deo priprema ipak neće biti. Odlazak iz Novog Sada planiran je za 19. januar, a u naredna dva dana treba i definitivno da bude poznata lokacija na kojoj će ovaj deo priprema biti sproveden.