Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas nove igrača, medju kojima i trojicu napadača – Milana Pankova, Srdjana Vujakliju i Nemanju Milića.

-Konkurencija je uvek zdrava, ona te podstiče da radiš još više i da napreduješ, tako da sam srećan. Čast mi je što sam u najvećem klubu i nadam se da ću opravdati poverenje – rekao je Pavkov novinarima na predstavljanju u Beogradu.

Pavkov je došao iz Radničkog, a kako je rekao, ne veruje da ga je samo gol protiv Zvezde u prvom delu sezone preporučio za dolazak na stadion „Rajko Mitić“.

Srdjan Vujaklija, koji je došao iz Borca, je kazao da je dobro što je mnogo napadača u ekipi i da bi voleo da Zvezda igra sa dva špica.

-Dobro je što nas ima više. Konkurencija je zdrava i biće zabavno – kazao je Vujaklija.

Vukajlija je naveo da mu je čast što je dobio privilegiju da pomogne Zvezdi u osvajanju titule. On je dodao da se nada da će nastaviti da „svira violinu“ i u Zvezdi, pošto je tako proslavljao golove koje je davao u Borcu iz Čačka. Vujaklija zbog suspenzije nije igrao za Borac u jesenjem delu sezone.

-Velika je pauza i od dve-tri nedelje, a tek pet-šest meseci… Nisam sedeo skrštenih ruku, naporno sam radio i u formi sam. Uželeo sam se fudbala i jedva čekam da počnem – rekao je Vujaklija.

Minutaži u novom klubu nada se i pojačanje iz Spartaka Nemanja Milić, koji je rekao da mu ipak više odgovaraju bočne pozicije u timu.

Povezana vest:  Nova smrt na terenu u indijskom fudbalu

-Nijedan igrač ne voli da sedi na klupi. Nadam se da ću se dokazati i nametnuti, i da ću imati zasluženu minutažu. Ovo je ogroman korak u mojoj karijeri u životu. Nadam se da ću se dobro uklopiti u ekipu – rekao je Milić.

Pored njih trojice, Crvena zvezda je predstavila Milana Senića, 19-godišnjeg krilnog fudbalera i omladinskog reprezentativca Srbije koji je do sada igrao u Nemačkoj.

-Srećan sam što sam ovde gde su najbolji navijači. Još kao mali sam bio veliki navijač Zvezde – rekao je Senić.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je za njega u ponedeljak rekao da podseća na Kristijana Ronalda, na šta je Senić kazao da „još nije kao“ portugalski fudbaler, što svi znaju, ali da će pokazati sve što može.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Južna Koreja želi prvu pobedu protiv Urugvaja

Senić je naveo da je imao ponude drugih klubova, ali da je želeo samo u Zvezdu kada je čuo da je šampion Srbije zainteresovan za njega.

-Bilo je ponuda drugih klubova, ali kada sam čuo da me želi Zvezda, prestao sam da razmišljam. Odmah sam želeo ovde jer za Zvezdu navijam od malih nogu – rekao je Senić.

Sportski direktor Blažo Raosavljević rekao je da će Zvezdu uskoro pojačati novi štoper, ali nije želeo da otkrije ko.

Povezana vest:  Juventus podnosi žalbu na odluku o suspenziji Krasića

-Doći će neko, ali ne bih da otkrijem ko. Kada god otkrijemo, uvek se nešto izjalovi – rekao je Raosavljević.

On je dodao da je „bilo priča“ o povratku argentinskog levog beka iz Trabzonspora Luisa Ibanjesa iz , ali ne konkretnih.

-Na toj poziciji imamo Mihaila Ristića, Dušana Andjelkovića i Stefana Miloešvića, koga smo platili i na koga računamo u budućnosti. Kada bismo vratili Ibanjesa, Milošević bi otišao u drugi plan i ne bi bilo kako smo planirali – kazao je Raosavljević.

Sportski direktor je komentarisao izjavu brazilskog štopera Edsona, koji se žalio na tretman dok je igrao u Zvezdi, ali i na kašnjenje plate.

-Onima koji ne igraju je kriva Zvezda, niko ne gleda sebe. To su insinuacije, plata kasni svuda, pa i u Evropi, ima par klubova gde je na vreme. Zašto se ostali nisu bunili? Bune se samo oni što ne igraju – rekao je Raosavljević.