ivana marica

Premijera filma Tomija Virkole „Ivica i Marica: Lovci na veštice“ 6. februara u Koloseju

Film „Ivica i Marica: Lovci na veštice“ u režiji Tomija Virkole biće premijerno prikazan 6. februara u bioskopu „Kolosej“, najavio je danas domaći distributer „Taramaunt“.
Legendarna bajka braće Grim u filmu Virkole transformiše se u veselu, akcionu, horor avanturu.
„Želeo sam da održim duh originalne bajke, ali i da ga začinim svim onim što najviše volim u filmovima – komedijom, hororom i akcijom. Jeziva aura je postojala i u originalnoj priči, ali sam je ja doveo u prvi plan i upotpunio je humorom. Priča i dalje govori o snažnoj vezi između brata i sestre, o tome kako se njih dvoje drže zajedno šta god da se desi, dok se suočavaju sa zlom“, objasnio je režiser.
Priča se nastavlja 15 godina nakon što su Ivica i Marica uspeli da pobegnu od veštice koja jede decu, što im je zauvek promenilo život. Odrasli su u žestoke, vične lovce na veštice, željne osvete.
Kako se približava zloglasna noć Plavog meseca i gradić se suočava s noćnom morom, jer mora da spasi nevinu decu, Ivica i Marica će se susresti sa zlom mnogo većim od bilo koje veštice koju su ikad lovili – zlom koje možda čuva tajnu o njihovoj strašnoj prošlosti.
Glavne uloge tumače Džeremi Rener, nominovan za Oskara za ulogu u ostvarenju „Katanac za bol“, i britanska zvezda u usponu Džema Arterton, koja se istakla glavnom rolom u filmu „Princ od Persije“.
Film će u domaćim bioskopima biti od 7. februara.

Povezana vest:  „Peter Handke" od 24. avgusta u bioskopima