Seven Psychopaths 1

Komedija „Sedam psihopata“ od sutra u bioskopima

Komedija „Sedam psihopata“ (Seven Psychopaths), po scenariju i u režiji Martina Mekdone, od sutra će biti na redovnom bioskopskom repertoaru, najavio je distributer „Sinefest“.
Glavne uloge tumače Kolin Farel, Sem Rokvel, Kristofer Voken, Vudi Harelson, Tom Vejts, Olga Kirilenko i Abi Korniš.
Priča prati Martija (Farel), scenaristu koji pokušava da završi svoj scenario „Sedam psihopata“. Bili (Rokvel) je njegov najbolji prijatelj, nezaposleni glumac i povremeno kradljivac pasa. On želi da pomogne Martiju, kome je potrebno malo fokusa i inspiracije.
Hans (Voken) je Bilijev partner u otmicama kućnih ljubimaca, religiozan čovek sa nasilnom prošlošću, a Čarli (Harelson) je kriminalac čijeg su voljenog Ši-cua upravo ukrali Bili i Hans, nepredvidljiv, vrlo nasilan čovek koji ne razmišlja mnogo kada povlači okidač.
Marti će u jednom momentu dobiti sve – i fokus i inspiraciju koji su mu očajnički potrebni, ali samo treba da ostane živ da ispriča priču.
Ideja za ovaj film je nastala pre šest-sedam godina. „Imao sam priču za jednog psihopatu. Usledila je druga priča, a zatim i ostale poput snežne kugle“, priseća se Mekdona.
On je scenario za „Sedam psihopata“ pisao u isto vreme kada i svoj rediteljski prvenac „Ubice na odmoru“ (In Bruges) za koji je osvojio BAFTA nagradu i bio nominovan za Oskara za najbolji scenario.
„Sedam psihopata“ je snimio posle svog prvog ulaska u svet filma sa „Six Shooter“, koji mu je doneo Oskara za najbolji „Live Action Short Film“.
Komedija „Sedam psihopata“ je premijerno prikazana početkom septembra 2011. na Filmskom festivalu u Torontu na kome je Mekdona osvojio nagradu „People’s Ćoice“. Film je bio i u nominaciji za nagradu BAFTA za najbolji film.

Povezana vest:  Rastali se Džesika Lang i Sem Šepard