WB 012 DF-JT-17314

Film „Vrela srca“ od danas u bioskopima!

Tinejdžerska romantična horor komedija „Vrela srca“ (Warm Bodies) od danas se nalazi na redovnom repertoaru naših bioskopa!
„Vrela srca“ su nastala kao kratka priča objavljena na internetu. Usled velike popularnosti , mladi pisac, Isak Merion, odlučio se da napiše roman.
Iako u početku, pomalo skeptičan, reditelj filma Džonatan Levin je odustao od svake sumnje uvidevši veliku kreativnost priče i za nju kaže: „To je jedna avantura, romansa. Sa jedne strane puna je komičnih elemenata, a opet ima mnogo horora u sebi“ i dodaje da je ljubavna romansa između „R“ i „Džuli“ srce priče, koja je u stvari mešavina „Romea i Julije“ i „Frankenštajna“.
Nesvakidašnja romansa između lepe devojke i mladog usamljenog zombija pokreće niz dešavanja koja bi mogla da promene svet živih i neživih. „Vrela srca“ su drugačiji način interpretacije jedne klasične ljubavne priče, koja pokazuje kolika je moć jedne emotivne veze i podseća nas to šta zaista znači biti čovek. Nakon što misteriozni virus opustoši civilizaciju, pretvarajući svoje žrtve u zombije, bez ikakvih sećanja na prethodni život, jedan od njih, veoma neobičan zombi, R, nailazi na Džuli, devojku koja je preživela i spašava je od narednog napada. Džuli u R prepoznaje nešto posebno i njih dvoje zajedno u svojoj različitosti pokušavaju da prežive.
Filmski kritičari širom SAD-a dali su mu sjajne ocene, a među kojima su:

Povezana vest:  Producenti nagradili The Hurt Locker

„Vrela Srca udahnjuju novi život u zombie žanr“ – LA Times

„Vrela srca su prvi film u ovoj godini, za koji vredi platiti i pogledati ga“ – njujorški Time

Glavne uloge tumače: Nikolas Holt, Tereza Palmer i Džon Malkovič.