Jelena Dutina Vuk BrcanskiSKVOŠ
Jelena Dutina i Vuk Brcanski osvojili Prvenstvo Beograda 2013

U SquashLand-u održano je prvenstvo Beograda za 2013-tu godinu. Prošlogodišnja prvakinja, višestruka prvakinja Srbije, Jelena Dutina, bez izgubljenog seta odbranila je titulu. Vuk Brcanski, reprezentativac Srbije, osvojio je muški turnir.
Nekoliko novih igrača pojavilo se na ovom turniru i oni su pokazali dobre igre. Od samog početka svi su primetili Aleksu Obradovića. On je namučio pobednika Brcanskog već u prvom kolu turnira. Iznenađeni Brcanski nekako se sabrao u petom setu i pobedio debitanta na turnirima Squash Asocijacije Srbije. U prvom kolu ponovo je viđen veliki juniorski derbi Šofranac – Šikman. Njihovi mečevi uvek su neizvesni, a ovoga puta pobedio je Šikman. Na dalje svi mečevi su bili veoma interesantni. Brcanski je išao na najvećeg favorita pred ovaj turnir, Nikolu Filipovića. Njihovi mečevi takođe su uvek neizvesni, tako je bilo i ovoga puta. Vuk Brcanski ponovo je igrao meč u pet setova i slavio na kraju. U drugom polufinalu igrali su Dušan Šikman i Vukašin Petrović. Šikman je pobedio rezultatom 3/1, i to je bila velika pobeda za njega, kojom je zaradio mnogo poena na rang listi.
U finalu je viđen dobar meč između Brcanskog i Šikmana. Mladi šikman dobro je otvorio meč, ali je kasnije izgubio snagu. Brcasnki je i ovaj meč igrao u pet setova i na kraju izašao kao pobednik. U meču za treće mesto Vukašin Petrović i Nikola Filipović odigrali su meč u pet setova. Sjajan meč sa mnogo kretanja i dugih poena na kraju je osvojio Vukašin Petrović.
Na ženskom turniru, kao što smo rekli, ponovo je dominirala Jelena Dutina. Sa druge strane Lana Prokić odigrala je maestralno protiv Katarine Jeremić i plasirala se u finale. U finlu je viđen lep squash sa mnogo nadmudrivanja. Jelena Dutina na kraju je pobedila rezultatom 3/0 i ponovo postala prvakinja Beograda. Lana Prokić je plasmanom u finale uradila veliki korak u squash karijeri. Treće mesto osvojila je Katarina Jeremić pobedom od 3/0, nad Anom Vukašinović, koja se nakon mnogo vremena vratila na squash teren i pokazala da ima dosta potencijala.

Povezana vest:  DIZANJE TEGOVA, Kazahstan došao do treće zlatne medalje na OI u Londonu