blitzBLITZ film i video distribucija u strateškom partnerstvu s DreamWorks Studios

BLITZ film i video distribucija s ponosom najavljuje nedavno dogovorenu saradnju s kompanijom DreamWorks Studios. Ovim partnerstvom, pregovaranim od strane kompanije Mister Smith Entertainment, Blitz je osigurao prava distribucije novih DreamWorks Studios filmskih produkcija u svim državama na području bivše Jugoslavije, kao i u Albaniji, putem svih uobičajenih načina distribucije – kinematografskog prikazivanja, videa, televizije, videa na zahtev, kao i novih medija.
„Uzbuđeni smo zbog predstojeće saradnje i izuzetno smo ponosni što smo svojim dosadašnjim uspesima u filmskoj distribuciji stekli poverenje DreamWorks studija za sveobuhvatnu distribuciju njihovih naslova u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavije, kao i Albanije. DreamWorks Studios, pod vođstvom Stivena Spielberga i Stejsi Snajder, garancija je kreativne snage. Tokom godina, DreamWorks je bio zaslužan za mnoga brilijantna i nagrađivana filmska ostvarenja, od kojih je Blitz mnoge već imao zadovoljstvo da distribuira tokom proteklih godina, među kojima ističemo naslove: „Američka lepota“, „Gladijator“, „Minhen“, „Terminal“, „Blistavi um“, „Njeni roditelji“, „Izgnanik“, „Linkoln“, pa s veseljem očekujemo saradnju na distribuciji najnovijih projekata. Najzad, na ukazanom poverenju posebno zahvaljujemo kompaniji Mister Smith Entertainment, koja je, kao bliski saradnik DreamWorks studija, svojim poznavanjem našeg tržišta odigrala izuzetno važnu ulogu u sklapanju ovog posla“, istakao je Hrvoje Krstulović, predsednik uprave Blitz film i video distribucije.
DreamWorks Studios je kompanija osnovana 2009. godine, predvođena Stivenom Spielbergom i Stejsi Snajder, u saradnji s indijskim partnerom The Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group. Među najnovijim produkcijama nalazi se Spielbergov „Linkoln“ u kome glume Danijel Dej-Luis, Seli Fild i Tomi Li Džons. Film je na američkim blagajnama zaradio više od 160 miliona dolara i nominovan je u 12 kategorija za nagradu Američke filmske akademije, uključujući one za najbolji film i najboljeg reditelja. Od ostalih se ističu „Pravi čelik“ u kome glavnu ulogu tumači Hju Džekmen, a režirao ga je Šon Livi, zatim „Ratni konj“ Stivena Spielberga, prema nagrađivanoj knjizi Majkla Morpurga, sa šest nominacija za nagradu Američke filmske akademije, uključujući Oskara za najbolji film, kao i „Pomoć» («The Help“), koji je odjeknuo među publikom širom SAD-a, sa zaradom preko 200 miliona dolara na bioskopskim blagajnama, sa četiri nominacije za nagradu Američke filmske akademije, od kojih je Oktavija Spenser nagrađena za najbolju glumicu u sporednoj ulozi. Među nadolazećim naslovima nalaze se komedija „Delivery Man“ u kojoj glavnu ulogu tumači Vins Von, WikiLeaks drama „The Fifth Estate“ i urnebesna akcija „Need For Speed“
DreamWorks Studios možete pronaći na Facebooku, na sledećoj adresi:
http://www.facebook.com/DreamWorksStudios, kao i na Twitteru http://twitter.com/dw_studios
Blitz film i video distribucija je vodeći distributer filmova u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavije, što uključuje distribuciju filmskih i ostalih sadržaja putem klasičnih vidova distribucije – bioskopa, videa, televizije, kao i putem novih tehnologija poput videa na zahtev, IPTV-a, Interneta i slično. Kompanija je na tržištu prisutna od 1992. godine, a do danas je proširila svoje delovanje na gotovo sve zemlje na području bivše Jugoslavije putem sopstvenih kompanija: Blitz Slovenija, Blitz Bosna i Hercegovina i Millennium Srbija.
Zahvaljujući inventivnosti i postojanosti, Blitz je stekao poverenje najvećih filmskih studija kao što su Warner Bros Pictures International, Universal Pictures International, Paramount Pictures International, 20th Century Fox i DreamWorks Animation za ekskluzivnu distribuciju filmova u bioskopima, a ujedno je i ekskluzivni video distributer kompanija Sony Pictures Home Entertainment, Paramount Home Entertainment Global, DreamWorks Animation Home Entertainment LLC i Dreamworks LLC. Blitz takođe ima dugogodišnju i vrlo uspešnu saradnju i sa brojnim nezavisnim kompanijama kao što su Icon Entertainment, Europa Corp, Lakeshore Entertainment, Summit Entertainment, Pathe Distribution, Studio Canal, LionsGate i drugima, čije filmove distribuira putem svih postojećih kanala distribucije filma.
Blitz film i video distribucija i najveći nemački bioskopski prikazivač CineStar su 2003. godine zajedničkim ulaganjem osnovali kompaniju za prikazivačku delatnost Blitz-CineStar, čime je kreirano novo prikazivačko tržište. Blitz-CineStar danas broji 11 multipleksa sa 79 dvorana ukupnog kapaciteta 13.867 sedišta i ostvaruje oko 4 miliona posetilaca godišnje. Blitz-CineStar će u širenju mreže u idućih dvanaest meseci otvoriti još tri multipleksa. Uz postojeće multiplekse koji uključuju i premium bioskopske formate kao što su IMAX i Gold Class, CineStar će imati lanac od ukupno 14 multipleksa sa 97 dvorana i gotovo 17.000 sedišta, što ga čini najvećim bioskopskim prikazivačem na tržištima bivše Jugoslavije.

Povezana vest:  Festival dokumentarnog filma Sedam veličanstvenih