B-Boy

RED BULL BC ONE 2013
Beograd otvara sezonu najvećeg svetskog B-Boy šampionata 23. februara u Studentskom kulturnom centru

Sezona Red Bull BC One 2013 počinje u februaru serijom Cypher turnira širom planete, a sve sa ciljem da se dobije novi svetski šampion. 2013. je specijalna godina za Red Bull BC One, najveći jedan na jedan B-Boy šampionat.
10 godina od kada je osnovano, sa prvim globalnim takmičenjem održanim u Švajcarskoj, zajednica je značajno porasla i donela preporod B-Boying kulturi. Redbullbcone.com predstavlja najveću online mrežu B-Boyeva i fanova, a dešavanje je i dom najvećoj Facebook zajednici na ovoj sceni sa preko pola miliona fanova.
Proslavljajući deceniju B-Boyinga na svetskom nivou, Red Bull BC One najavljuje seriju specijalnih dešavanja koja će se desiti tokom godine. Srbija i Beograd imaju tu čast da otvore sezonu 2013, prvim kvalifikacionim Cypher turnirom koji će se odigrati u Studentskom kulturnom centru (SKC) 23. februara.

Povezana vest:  Kampanja „Kad pijem, ne vozim“ na Belgrade Beer Festu

B-Boy 1
Nakon brojnih uspeha na domaćim i stranim takmičenjima, brejkeri u Srbiji konačno su dobili priliku da odu korak dalje i da svojim umećem pokažu da mogu da stanu na crtu svetskoj B-boy eliti.
Cypher u Srbiji okupiće najbolje domaće brejkere, od kojih će se 16 naći u finalu gde će u borbama jedan na jedan pokušati da se domognu istočnoevropskih kvalifikacija, a kasnije i učešća na desetom svetskom Red Bull BC One finalu u Seulu. Odluku o najboljem srpskom B-Boyu će doneti žiri u sastavu Niek (NED), Angelo (SRB), Jamal (RUS), dok će za muziku biti zadužen DJ Amok iz Novog Sada.
Prošla godina Red Bull BC One-a je obeležena kao najuspešnija do sada. Sa preko 60 Cyphera održanih u 52 zemlje i preko 1000 B-Boyeva koju su učestvovali, takmičenja su rasla, nudeći dobrodošlicu svakom učesniku i šansu da se okuša na velikoj sceni. Francuz Mounir je poneo kući nagradu iz Rio de Žaneira, pobedivši ultra kreativnog Difera iz Južne Koreje u finalnoj rundi.
Mounir predstavlja pravog Red Bull BC One šampiona, zasluživši svoje mesto pobedom na nacionalnom Cypheru, zatim na zapadnoevropskim kvalifikacijama i na kraju na Svetskom šampionatu. Njegovi intenzivni treninzi tokom godine pokazali su posvećenost veštini koja ga je izdvojila u ovoj zahtevnoj i konkurentskoj plesnoj formi.
Fanovi će biti uzbuđeni činjenicom da će deseto jubilarno finale biti održano u Seulu, Južna Koreja, domu nekih od najinovativnijih B-Boyeva današnice. Ova godina će imati više dešavanja nego bilo koja do sada. Cypheri idu od Azerbejdžana preko Gruzija do Slovenije i UK, sa prilikom da ugoste najviše takmičara do sada.
Pobednici nacionalnih Cyphera imaće priliku da se takmiče na jednom od šest globalnih kvalifikacionih turnira sa ciljem da stignu do Svetskog finala. Pratite redbullbcone.com kako biste pronašli listu lokalnih dešavanja i saznate kako možete učestvovati. Nakon završetka Cypher turnira, sezona će biti nastavljena kvalifikacijama od sredine juna do sredine septembra, kulminirajući desetim Svetskim finalom krajem novembra. Kvalifikacije su potvrđene za Ameriku u SAD, Istočnu Evropu u Ukrajni, Zapadnu Evropu u Italiji, Latinska Amerika u Kolumbiji, Azija i Pacifik u Japanu i Bliski Istok i Afrika u Egiptu.

Povezana vest:  Veče sedamdesetih na Zlatiboru – Manifestacija „Bor Fiesta” okupila rekordan broj posetilaca

PHOTO: Red Bull Content Pool