Krugovi..

Aplauzi na Berlinaliu za film „Krugovi“

Film reditelja Srdana Golubovića „Krugovi“ imao je vrlo uspešnu evropsku premijeru na međunarodnom festivalu u Berlinu, saopštio je danas srpski distributer „Tak vižn“.
U prepunoj sali publika je sinoć oduševljeno pozdravila ekipu filma, predvođenu rediteljem Golubovićem i glumcima Nebojšom Glogovcem i Hristinom Popović.
Ova savremena drama o jednom herojskom delu i njegovim pozitivnim posledicama prethodno je već dobila dobre reakcije posle novinarske projekcije na tom festivalu A kategorije.
„Skrindejli“ (Screendaily) je ocenio da su „Krugovi“ napravljeni sa izuzetnom preciznošću, da je to film vešto isprepletanih priča i izvrsnih glumaca.
Domaću premijeru „Krugovi“ će imati 23. februara u Sava centru u okviru Festa, a od 25. februara film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru.
U glumačkom ansamblu su i Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić.
Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog Srđana Aleksića koji je životom platio svoj moralni podvig, kada je 1993. godine u ratnom Trebinju zaštutio komšiju muslimana koga je napala grupa srpskih vojnika.
Berlinski festival održava se 63. put, od 7. do 17. februara. Film „Krugovi“ učestvuje u programu „Forum“, sa ukupno četiri projekcije.
Film je snimljen u koprodukciji više evropskih zemalja, a glavni producent je beogradski „Baš Čelik“.
Svetska premijera bila je prošlog meseca na festivalu Sandens, na kojem su „Krugovi“ dobili specijalnu nagradu žirija, kao i pozitivne reakcije američke publike.

Povezana vest:  Taramount donosi četiri nova filma