Zero Dark Thirty

„Tajnoj operaciji“ i „Argu“ nagrade za najbolji scenario

Filmovi „00.30 Tajna operacija“ i „Argo“ odneli su glavne nagrade Američkog udruženja filmskih i televizijskih scenarista (WGA) koje su dodeljene sinoć, na svečanosti u Los Anđelesu.
Nagradu za najbolji originalni scenario pripala je Marko Bolu (Mark Boal) za špijunski triler „00.30 Tajna operacija“ rediteljke Ketrin Bigelou o poteri i likvidaciji vođe Al kaide, Osame bin Ladena.
Kris Terio (Chris Terrio) osvojio je nagradu za najbolji adaptirani scenario za film „Argo“ Bena Afleka o spašavanju američkih talaca iz Irana tokom islamske revolucije 1979.
Toni Kušner, scenarista istorijskog ostvarenja „Linkoln“ Stivena Spilberga, dobitnik je specijalne WGA nagrade za promociju gradjanskih prava i sloboda, dok je Malik Benđelul (Malik Bendjelloul) dobio nagradu za najbolji scenario u kategoriji dokumentarnog filma za „U potrazi za sponzorom“ (Searching for Sugar Man).
Nagrade Udruženja scenarista dobile su i ekipe pisaca TV serija „Breaking Bad“ u kategoriji drame, „Louie“ u kategoriji komedije i „Girls“ u kategoriji najbolje nove TV serije.

Povezana vest:  PADDINGTON OVE ZIME GREJE DEČJA SRCA