Will Ferrell image 02.13WILL FERRELL DOBITNIK NAGRADE „COMEDIC GENIUS“ KOJA SE PRVI PUT DODELJUJE NA „2013 MTV MOVIE AWARDS“

MTV je danas objavio da će komičar Will Ferrell na dodeli „2013 MTV Movie Awards“ biti nagrađen prvom ikad dodeljenom nagradom „Comedic Genius“ za njegov nenadmašan doprinos svetu komedije, uključujući njegove glumačke portrete najvećih ličnosti pop-kulture. Nagrada je stvorena da bi se odala počast glumcu koji, ne samo da je ostavio snažan pečat svojim radom, već je i transformisao sam žanr. Od njegovog sedmogodišnjeg angažmana na „Saturday Night Live“ do uloge besramnog Rona Burgundyja u filmu „Voditelj uzvraća udarac“, pa sve do glavnog lika u „Vilenjaku“ i Franka the Tanka u filmu „Dani slave“, Ferrellovi komični nastupi su konstantno pomerali granice humora. Ferrell će se pridružiti zvezdi u usponu i voditeljki ceremonije Rebel Wilson u šouu koji će se prenositi UŽIVO u nedelju, 14. aprila, u 21.00 ET/PT iz zdanja Sony Pictures Studios u Culver Cityju, Kalifornija.
„Will Ferrell predstavlja otelotvorenje genija komedije! Sasvim je prirodno da on bude inicijalni dobitnik ove nagrade“, izjavio je Stephen Friedman, predsednik MTV Networks. „Tokom svoje 17-ogodišnje karijere, Will je uspeo da zabavi milione ljudi širom planete svojim neponovljivim nastupma na filmui TV-u. Jednostavno rečeno – Will Ferrell je prava faca“.
Will Ferrell je svoju karijeru započeo kao član glumačke grupe The Groundlings u Los Angelesu, a zatim ga je izvršni producent emisije „Saturday Night Live“ Lorne Michaels pozvao na audiciju. Godine 1995. se pridružio ekipi i proslavio po nekim od najupečatljivijih imitacija slavnih u toj emisiji, recimo Harryja Carayja, najavljivača Chicago Cubs-a; pevača Roberta Gouleta, voditelja kviza „Jeopardy“ Alexa Trebeka i bivšeg potpredsednika SAD-a Ala Gore-a. Počev od tada, Ferrel osmislio i glumio glavne uloge u dugom nizu hit komedija iz proteklih 10 godina, uključujući filmove „Priča o Rickyju Bobbyju“, „Luda braća“ i animirani hit „Megamind“. Dalje – godine 2007. Ferrell pokreće korisnički generisanu internet stranicu Funny or Die, kulturni zeitgeist koji stvara i pruža videosadržaje o slavnima i komičarima. Takođe, ovaj komičar je glumio glavnu ulogu u brodvejskoj predstavi „You’re Welcome America. A Final Night with George W. Bush“ koja je nominovana za nagradu Tony, a 2011. je odabran za dobitnika nagrade Mark Twain Prize for American Humor. Vrlo uskoro, Will-ovi fanovi će moći da se raduju Ferrellovom povratku ulozi besramnog voditelja u filmu „Anchorman: The Legend Continues.“
Dodela „2013 MTV Movie Awards“ prenosiće se putem MTV-jeve globalne mreže od preko 60 kanala koji dosežu više od pola milijarde domaćinstava širom sveta. Njegovi konvergentni programi i sadržaji dosežu celu interaktivnu zajednicu preko više od 200 MTV-jevih digitalnih medija širom sveta. Gledanost dodele 2012 MTV Movie Awards narasla je za +4% u odnosu na godinu pre unutar ciljne grupe 12-24 širom ključnih međunarodnih tržišta, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Australiju, Španiju, Holandiju, Švedsku, Dansku, Poljsku, Singapur i Meksiko.
Jesse Ignjatovic/Den of Thieves je glavni producent dodele „2013 MTV Movie Awards“. Garrett English je glavni producent i izvršni producent zadužen za MTV. Amy Doyle je izvršna producentkinja zadužena za muziku i zvezde. Joanna Bomberg je izvršna producentkinja zadužena za muzičke izvođače. Wendy Plaut je pomoćnica glavnog producenta i producentkinja zadužena za zvezde. Lee Lodge je pomoćnik glavnog producenta.
Službeni sponzori dodele „2013 MTV Movie Awards“ su, među ostalima, HTC, DR PEPPER®, Revlon®, Taco Bell® i Unilever.

Povezana vest:  Šesnaest domaćih filmskih profesionalaca proglašeno članovima prestižne Evropske filmske akademije