hp-slate-7-android

HP predstavio Android tablet računar za kućne korisnike

HP je danas najavio HP Slate7 tablet baziran na Jelly Bean verziji Android operativnog sistema. Pored pristupačne cene, tablet omogućava korisnicima lak pristup Google mobilnim servisima.
Sa dijagonalom ekrana od 7 inča (17,78cm) i težinom 368 grama, HP Slate7 je pouzdan pratilac spakovan u kućište od nerđajućeg čelika sa dve kolorne kombinacije na poledjini – sivom i crvenom.To je takođe i prvi tablet na tržištu sa ugrađenim Beats Audio sistemom, koji pruža pravo uživanje u slušanju muzike preko tableta.
HP Slate7 omogućava korišćenje Google-ovih servisa, kao što su Google Now, Google Search, Gmail, Youtube, Google Drive i Google+Hangouts za video četovanje više osoba, kao i pristup aplikacijama i drugim digitalnim sadržajima kroz Google Play. (1)
„Kako bi odgovorio na porast potražnje za tabletima, kako među kućnim, tako i biznis korisnicima, HP će ponuditi uređaje različitih formata, kao i operativnih sistema.“ – izjavio je Alberto Tores (Alberto Torres), viši potpredsednik HP-ove globalne poslovne jedinice za mobilne uređaje. „Naš novi HP Slate7 baziran na Android operativnom sistemu predstavlja neodoljivu ulaznicu u svet tableta za kućne korisnike, dok je, s druge strane, revolucionarni HP ElitePad baziran na Windows 8 operativnom sistemu, idealan za poslovne korisnike, preduzeća i državne institucije. Oba uređaja donose HP servise i podršku na koju su naši korisnici navikli.“
HP Slate7 se pridružuje nedavno predstavljenom modelu HP Chromebook u HP-ovoj nameri da pruži korisnicima i Google iskustvo u korišćenju uređaja.
Ponuda HP-ovih tableta poklapa se sa dolaskom Toresa na čelo globalne poslovne jedinice za mobilne uređaje, formirane u septembru prošle godine. Tores se priključio HP-u prelaskom iz Nokije, gde je kao izvršni potpredsednik kompanije nadgledao MeeGO proizvode i platformu.

Povezana vest:  IBM studija: Na osnovu misljenja 3.000 generalnih direktora fokus na talentu, tehnologiji i partnerstvu moze biti kljuc za napredovanje nakon pandemije KOVID-19

Pristupi i uživaj

HP Slate7 ima ARM Dual Core Cortex-A9 procesor na 1,6 GHz, što ga čini brzim i efikasnim. Integrisani bežični modul omogućava korisnicima pristup mejlu, internetu i najbitnijim aplikacijama, dok HFFS (High-aperture-ratio Field Fringe Switching) panel daje mogućnost širokih uglova gledanja dokumenata, igrica, fotografija i videa, čak i napolju, na dnevnoj svetlosti.
HP Slate7 ima kameru od 3 megapiksela pozadi i VGA kameru spreda za četovanje, pravljenje fotografija i snimanje videa.
Uz HP ePrint(2) aplikaciju, korisnici mogu lako da štampaju dokumenta dok su kod kuće ili u pokretu, a zahvaljujući ekskluzivnom servisu omogućeno je direktno štampanje iz većine instaliranih aplikacija. Korišćenjem mikro USB porta, moguće je lako prebaciti fajlove, a paket aplikacija koji dolazi sa uređajem kreće se od ekskluzivnih video igrica do alata za rad.
HP će omogućiti niz jednostavnih, lako dostupnih alata i resursa, kako bi pomogao korisnicima da iskoriste sve prednosti koje HP Slate7 nudi. Pored telefonske i onlajn podrške koja ide uz ovaj uređaj, HP nudi svojim korisnicima mogućnost da prošire i produže garanciju uz HP Care Pack servise. HP Slate7 korisnici će imati mogućnost da zaštite svoju investicijudvogodišnjim paketom HP CarePack za 29€ ili dvogodišnjim HP CarePack-om sa zaštitom od slučajnog oštećenja (Accidental Damage Protection – ADP) za 49€.(3)

Povezana vest:  Novo Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection rešenje predviđa krah procesa proizvodnje

Cene i dostupnost (3)
HP Slate7 će biti dostupan u odredjenim zemljama Evrope, Bliskog Istoka i Afrike od maja, sa početnom cenom od 149€.