oz plakat

Sutra premijera filma „Oz veliki i moćni“

Film „Oz veliki i moćni“ u režiji Sema Raimija biće sutra premijerno prikazan u bioskopu „Sinepleks“, najavio je distributer „Taramaunt“.
Za najmlađe posetioce pripremljene su zanimljive aktivnosti, inspirisane ostvarenjem, a na poklon će dobiti plakat za film i maske sa likom majmuna Finlija.
Diznijeva nova avantura govori o poreklu dobro poznatog lika Čarobnjaka iz Oza, koga je stvorio L. Frenk Baum.
-Ovo je priča o tome kako je karnevalski mađioničar, folirant, šarlatan i sebičnjak došao u ovaj fantastičan svet tačno na vreme da spasi situaciju i postane heroj. Ovo je priča o tome kako je prosečan, sebičan čovek postao najveći, nesebični čarobnjak – objasnio je Raimi.
Prema rečima Kunis, film objašnjava kako su svi likovi postali to što jesu, govori o njihovom poreklu i pomaže nam da ih bolje razumemo.
-Prikazuje sve likove s malo više iskrenosti i istine. I dok je smešan i dirljiv, on ostaje verodostojan originalnim konceptima koje je L. Frenk Baum stvorio – dodala je Kunis.
Kad Oskar Digs, sitni cirkuski mađioničar sumnjivog morala, koga igra Džejms Franko, bude bačen iz prašnjavog Kanzasa u živopisnu zemlju Oz, misliće da je dobio premiju.
Slava i bogatstvo su mu na dohvat ruke, sve dok ne upozna tri veštice, Teodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rejčel Vajs) i Glindu (Mišel Vilijams), koje nisu ubeđene da je baš on taj veliki čarobnjak koga su svi očekivali.
Oskar će nevoljno biti uvučen u probleme koji muče zemlju Oz i njene stanovnike i moraće da otkrije ko je dobar, a ko zao pre nego što bude prekasno.
Uz pomoć magičnih veština, iluzije i promućurnosti, pa čak i malo čarobnjaštva, Oskar će se pretvoriti ne samo u velikog i moćnog čarobnjaka iz Oza, već i u bolju osobu.
Film će na redovnom repertoaru biti od 7. marta.

Povezana vest:  Beogradska ekskluzivna premijera 3D spektakla Egzodus: Bogovi i kraljevi