cc_infoCinema City od 5 do 12.juna u Novom Sadu
Treći internacionalni Festival filma i medija Cinema City održaće se od 5. do 12. juna 2010. u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad će ponovo postati grad – festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima. Treće izdanje Cinema City festivala obeležiće brojni noviteti u organizaciji, kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma.
Filmski program festivala predstaviće 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama.  Preko 150 filmova, više od sto premijera prikazivaće se u 4 zatvorena i 3 open air bioskopa, a festival dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i niskobudžetni film.
U okviru Media art programa festivala, održaće se izložba i konferencija u kojima učestvuje više od 50 umetnika iz celog sveta. Muzički program festivala Cinema City održava se na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i na lokacijama u centru grada. Muzički program obuhvata spektakularne žurke otvaranja i zatvaranja za 20 000 ljudi, kao i brojne koncerte i žurke uz nastupe internacionalnih i domaćih muzičkih zvezda.
Cinema City će pokrenuti edukativne radionice u okviru akademskog programa, gde će filmski umetnici, teoretičari, kritičari, predstavnici filmskih institucija otvoriti veoma značajne teme za filmsku umetnost i filmsku industriju.
Festival Cinema City posetilo je prošle godine 70 000 gledalaca, a gosti festivala 2008. i 2009. godine bili su dobitnik Zlatne palme u Kanu, Giljermo Arijaga, pobednik prestižnog Njujorškog Tribeka festivala, Lens Hamer, prvi pobednik Sarajevo Film Festivala koji dolazi iz Srbije, Vladimir Perišić, kao i domaće i regionalne filmske veličine poput Mikija Manojlovića, Gorana Paskaljevića, Pjera Žalice. Festival u okviru selekcije „Up to 10 000 bucks“ ugosti i preko 100 mladih autora, koji predstavljaju budućnost domaće i svetske kinematografije.
Povezana vest:  Mark Valberg snima film s Džastinom Biberom