ns liga 2U subotu 3. aprila druga trka „Školske lige Novog Sada“ u bicklizmu
Biciklistički klub „Novi Sad“ organizovaće u subotu 3. aprila na stazi u parku kod Železničke stanice u Ulici Jaše Tomića, drugu, od tri, trke „Školske lige Novog Sada“ u biciklizmu.
Start je u 11 časova, a ogrnizatori, kojima su pomogli „Parking servis“, „Planet bajk“ i Mesna zajednica „Omladinski pokret“, mole đake i nastavnike da dođu ranije kako bi uzeli startne brojeve u pregledali stazu.
– Pre prve trke organizovali smo veoma uspelu akciju “Biciklizam u školama“ gde smo na predavanjima upoznali đake kako bezbedno da učestvuju u saobraćaju, ali i šta je biciklizam kao sport, koje vrste bicikala i takmičenja imamo – naglasio je predsednik BK Novi Sad Nemanja Vajs, zahvalivši se pokrovitelju lige „Parking servisu“ i darodavcima robnih nagrada renomiranoj firmi „Planet bajk“.- Na žalost, još uvek imamo mali otpor u Savezu za školski sport i olimpijsko vaspitanje, biciklizam nije u ovom sistemu i zato imamo probleme i u organizaciji takmičenja, angažovanju pedagoga fizičkog vaspitanja i dobijanja termina, iako ne tražimo nikakav novac, pa se sve svodi na dobru volju i entuzijazam pojedinaca…Očekujemo i u drugoj trci dobar odživ, u prvoj je bilo oko 80 đaka!
Đaci Osnovne škole „Đura Daničić“ osvojili su tri prva mesta u četiri trke u prvom izlasku na stazu pre sedam dana. U kategoriji peti i šesti razredi slavila jer Antonija Cverdelj iz ove škole, a ova prva mesta u starijoj konkurencniji, sedmi i osmi razredi pripala su učesnicima OŠ „Đura Daničić“ Milanu Tominu i Aleks Cverdelj. Titulu u kategoriji petih i šestih razreda za dečake poneo je Stefan Galović uz OŠ „Jovan Dučić.
Poslednja trka lige, 10. aprila računaće se i za Prvenstvo Novog Sada u biciklizmu za đake. Pobednicima u sve tri trke organizator će darovati vredne nagrade a  bicikl će dobiti škola koja ukupno izvede najviše đaka.
Povezana vest:  Petica za rad BS Beograda