mazda_logUspešni martovski rezultati za Mazdu
Mart i Beogradski sajam automobila za Mazdu u Srbiji i Crnoj Gori doneli su izuzetno uspešne prodajne rezultate: tokom prethodnog meseca, prodato je ukupno 141 vozila, što predstavlja porast od 93% u odnosu na isti mesec prošle godine. Martovski šampion je Mazda3 sa 58 prodatih jednica, što predstavlja rast od čak 383% u odnosu na isti period prošle godine. Drugo mesto pripada Mazdi2 (50), sve popularnijem gradskom automobilu, koji je ujedno i najprodavaniji model u 2009. godini. Treće mesto pripada Mazdi6 sa 21 prodatom jedinicom, što predstavlja rast od 62% u odnosu na isti mesec prošle godine.
Od početka godine, Mazda je u Srbiji i Crnoj Gori prodala ukupno 192 vozila, što predstavlja porast od 12% u odnosu na isti period 2009. godine (samo u Srbiji: 34%).
Veljko Stojanović, generalni direktor kompanije Mazda Srbija i Crna Gora, komentariše martovske rezultate: -Mazda je brend koji nudi kvalitet, uživanje u vožnji i bezbednost uz razumne cene – drago nam je što kupci u Srbiji sve više prepoznaju pouzdanost i zadovoljstvo koje nudi svaki od Mazdinih modela. Takođe, važno je naglasiti da naša dilerska mreža jača u smislu kapaciteta i kvaliteta i može da odgovori potrebama sve većeg broja kupaca koji su opredeljuju za Mazdine modele.
Pored dobrog prodajnog starta, Mazda u 2010. godini jača svoju proširenu dilersku mrežu, stavljajući akcenat na sve kvalitetniju servisnu uslugu i obučavanje kadra, sa ciljem da još kvalitetnije i brže izlazi u susret potrebama svih klijenata i budućih kupaca. Osim ovoga, od januara je svim klijentima na teritoriji Srbije i Crne Gore je dostupan MES (Mazda Europe Service) – 24 sata pomoć na putu u slučaju kvara ili nezgode. Mazda Europe Service (MES) brine o vozačima u slučaju raznih tehničkih problema, mehaničkih ili elektronskih. MES paket je dostupan u celoj Evropi za svakog srpskog i crnogorskog kupca – 24 sata dnevno, 365 dana u godini. On ne podrazumeva nikakve dodatne troškove, a  pravo na MES dobijaju oni koji kupe novo Mazdino vozilo ili se aktivira pri prvom godišnjem servisu.

Povezana vest:  Lancia na 68. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji