Nova Opel Meriva_1Opel Meriva u najužem izboru za Auto Godine 2011

 

Opel je imao tu čast da po treći put uzastopno bude proglašen finalistom za evropsku nagradu za najbolji automobil. Ovog puta, Opel Meriva, sa svojim nekonvencionalnim vratima i inovativnom ergonomikom, je ušla u najuži izbor za prestižnu nagradu Auto godine 2011.

„Kupci i stručnjaci su primetili da Opel stvara pobedničke automobile koje krasi dinamičan dizajn i inovativna tehnologija“, rekao je Alan Viser, podpredsednik prodaje, marketinga i post-prodaje pri Opelu. „To nam je dokazalo da Opel ima odličnu liniju automobila“.

Povezana vest:  Chevrolet poklonio svoj prvi automobil SOS Dečijem selu u Kraljevu (FOTO)

Sedam finalista ovog takmičenja su izabrana u izboru od 41 automobila koja su nova na tržištu ove godine. Žiri koji se sastojao od 59 vrhunskih novinara iz automobilske industrije iz 23 evropske zemlje objaviće ovogodišnjeg pobednika 29-og novembra. Nagrada Automobil Godine je posebna jer ističe jednog i pravog pobednika. Insignia je osvojila ovu nagradu 2009. godine; dok se prošle godine Astra našla u užem izboru.

Žiri je glasao u odnosu na nekoliko kriterijuma kao što su dizajn, komfort, bezbednost, uticaj na prirodu i okolinu, rukovanje, performanse, funkcionalnost, zadovoljstvo vozača i cena. Prihvatljivi automobili za ovo takmičenje su morali da budu novi modeli, koji nisu samo doživeli kozmetičke promene ili ugradnju novog motora ili transmisije. O automobilima se odlučivalo bez obzira na njihovu zemlju porekla; ali oni su morali da budu dostupni u najmanje pet zemalja u Evropi kada je počelo glasanje i od njih se očekivala prodaja od najmanje 5,000 modela godišnje.

Povezana vest:  TREĆI DELTA GENERALI BG CAR SHOW, Sajam automobila od 8. do 14. marta u Beogradu

Opel je pobeđivao na takmičenju za Najbolji Automobil tri puta od 1964. godine, kada je glasanje i započelo. Druga generacija modela Kadet je pobedila 1985. godine, Omega 1987, i Insignia 2009.

Nova Opel Meriva je nastavila koracima Insignie tako što je isticala filozofiju Opela, kombinujući nemačku preciznost sa smelim dizajnom. Šampion fleksibilnosti je spojio inovativnu tehnologiju sa ergonomskim dizajnom. Meriva je prvi automobil koji je ikada primio Certifikat Odobrenja od strane organizacije specijalista za leđa i kičmu (Aktion Gesunder Rücken – AGR). Ključne tačke su FlexDoors, FlexSpace koncept sedenja, kao i ergonomska sedišta i FlexFix nosač za bicikl.

Povezana vest:  Chevrolet predstavlja mnoštvo novih opcija u ponudi vozila