HOST-SRB

Premijera „Domaćina“ početak nove sage Stefani Majer

Dan pre američke premijere u srpske bioskope 28. marta stiže filmska verzija romana Stefani Majer „Domaćin“ (Host) namenjena publici koja je verno pratrila serijal „Sumrak“ za koju je predložak, takođe, bila istoimena romaneska tetralogija iste autorke, saopštio je danas direktor distirbuterske kuće „Millennium“ Zoran Savić.
Na konferenciji za novinare u knjižari „Akademija“ koju su zajedno održali izdavačka kuća „Evro-Đunti“ sa distrtibuterom filma, Savić je kazao da su producenti „Domaćina“ već najavili da bi i ovo mogla da postane, barem, trilogija, jer se Majerova, koja je bila jedan od producenata prihvatila pisanja nastavka ove naučno-fantastične romanse, sa elementima trilera.
On je primetio da se pokazalo veoma profitabilno snimati nastavke kao u slučaju „Sumraka“ jer ako se „primi“ prvi film, ostali imaju zagarantovanu prođu kod publike.
Savić, na osnovu viđenog materijala, tvrdi da je dosta komplikovani zaplet veoma uspešno adaptiran za ekran i da je i bez nekih spektakularnih tehničkih efekata film vizuelno veoma atraktivan.
Skrenuo je pažnju na glumicu Sirišu Ronan angažovanu da igra glavnu junakinju Melani koja je istovremeno „domaćin“ vanzemaljke Vonde (Lutalice).
Naime, iako ima samo 19 godina irska glumica se već proslavila kao devojčica sporednim ulogama u „Pokajanju“ (2007) i u „Divnim kostima“ (2009) filmovima koji su joj doneli nominacije za britansku BAFTA-u i Oskara.
Za njene partnere u „Domaćinu“, Meksa Ajronsa i Džejka Ejbela, Savić je kazao da pripadaju novim holivudskim lepotanima koji imaju potencijal da postanu srcelomci tinejdžerki jer je to i glavna ciljna grupa kojoj je namenjen novi film koja računa na fanove „Sumraka“.
Producenti su angažovali Endrua Nikola da adaptira roman za filmski scenario i da ga režira a našoj publici je poznat kao autor sjajnog, sada kultnog s-f filma „Gataka“. Predstavnica za medije „Evro-Đuntija“ Mila Milosavljević je podsetila da je roman „Domaćin“ bio objavljen 2009. godine i da se sada ponovo može naći u svim knjižarama „Evro-Đuntija“.
Ona je skrenula pažnju na činjenicu da je priča mnogo kompleksnija u romanu jer se autorka bavi temama kao što su prijateljstvo, žrtvovanje, razlika između strasti i duboke ljubavi, pravo na slobodu izbora, snaga ljudskih emocija…

Povezana vest:  „Montevideo, vidimo se!" u bioskopu Doma omladine Beograda