PRVI KUP drljaca vasiljevic rozek jaksic nedic lukic I Kup Srbije 2013Pera Nedić pobednik prvog Kupa Srbije

Pera Nedić (Jedinstvo trap, Stara Pazova) pobedio je u prvom Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova – trap na strelištu „Bg sportski centar Kovilovo“, pošto je u finalu sa 16:15 bio bolji od mladog reprezentativca i druga iz ekipe Zorana Jakšića.
U borbi za bronzanu medalju Borko Vasiljević (Rikošet, Beograd) pogodio je odličnih 19 golubova i pobedio Branka Drljaču druga iz Rikošeta koji je imao 13 pogodaka.
Gađalo se po novim pravilima i plasman u finale izborili su Borko Vasiljević (Rikošet) 112, Zoran Jakšić (Jedinstvo trap) 109, Pera Nedić (Jedinstvo trap) 108, Zoran Lukić (Rikošet) 103, Ivan Rožek (Jedinstvo trap) 103 i Branko Drljača (Rikošet) sa 102 goluba. Drljača je za ulazak među šest finalista bio uspešniji u raspucanju od Nemanje Smiljanića (Grof, Kalište kod Požarevca) koji je takođe imao 102 goluba.
Prvo se gađalo polufinale na 25 golubova (po jedan metak na goluba). Eliminisani su Zoran Lukić sa 14 i Ivan Rožek sa 13 golubova. Za zlato su se, potom, nadmetali (na 25 golubova po jedna metak na goluba) prvoplasirani Pera Nedić (21 golub) i drugoplasirani Zoran Jakšić (19) a za bronzu trećeplasirani Borko Vasiljević (18) i četvrtoplasirani Branko Drljača (15 golubova).
U ekipnom plasmanu slavilo je Jedinstvo trap (Stara Pazova) sa 320 golubova, ispred Rikošeta (Beograd) sa 317 i Grofa iz Kališta sa 296 golubova.
U disciplini skit pobedio je Jovan Amanović sa 114, drugi je bio Goran Stojadinović sa 111, a treći Nenad Radović (svi Novi Sad) sa 100 golubova.
Trofeje je uručio selektor Dejan Mihajlović istakavši da posebno raduje da je učestvovalo i sedam juniora.
Drugi Kup Srbije planiran je za 13. i 14. april na strelištu „Bg sportski centar Kovilovo“.
Konačan plasman finalista: 1. Pera Nedić, 2. Zoran Jakšić (obojica Jedinstvo trap), 3. Borko Vasiljević, 4. Branko Drljača, 5. Zoran Lukić (svi Rikošet) 6. Ivan Rožek (Jedinstvo trap). Učestvovala su 23 strelca.

Povezana vest:  Ženska reprezentacija Srbije osvojila evropsku bronzu vazdušnim pištoljem, Bobana Veličković overila olimpijsku vizu za London!