the-road-posterNe tako davno beše jedna igrica koja je promenila lice igračkog sveta, Fallout 3. Priča o post-apokaliptičnoj Americi, i putu jednog čoveka ka spasenju. Ali pre toga beše knjiga „Put“ (The Road) od izvesnog Cormac McCarthy-ja. A posle svega sada je tu i film.

 

Film prati priču o Ocu i Sinu koji putuju preko opustošene Amerike u neimenovanom vremenu kako bi se domogli obale i mora. Sunce je nepostojeće i vlada večita zima. Niko se ne seća kako se kataklizma odigrala. Ali bilo je to pre no sto je lišće opalo deset puta.

Povezana vest:  Don Džonson pregovora u ulozi u komediji

 

Film je za sada prikazan na festivalu u Veneciji. Glavne uloge tumače Viggo Mortensen, Robert Duvall i Guy Pearce, muziku su radili Nick Cave i Warren Ellis a režirao je John Hillcoat.

Za sada, naravno, trejler i slika iz filma. Ijao, umalo da zaboravim, film se prikazuje u US&A od 25. XI 2009. godine, a kod nas će doći u nekom trenutku u budućnosti. Distributeri kažu „uskoro“ ali i na tarabi piše koješta.

Povezana vest:  Održana promocija knjige „Žan-Lik Godar permanentni revolucionar“ u izdanju FCS-a i izdavačke kuće Ultimatum

the-road