Novi uspeh „Princa od papira“

 

Princ od papira_plakat_bigFilm „Princ od papira“, reditelja Marka Kostića, osvojio je Grand Prix za najbolje ostvarenje na međunarodnom festivalu dečijeg filma „Galicija“, koji je održan u drugoj nedelji novembra u Krakovu i više gradova južne Poljske.
Ovo je dvanaesta nagrada za ovaj film, po scenariju Vladislave Vojnović a u produkciji Luks filma. „Princ od papira“ se do sada našao u zvaničnim selekcijama 46 svetskih festiva.
U isto vreme, Kostićev kratki dokumentarni film „Građanin ker“, takođe u produkciji Luks filma, prikazan je sa uspehom na Rimskom festivalu mediteranskog filma (Medfilm), koji je jedan od najznačajnijih filmskih festivala u Italiji. Film je prikazan u dokumentarnoj selekciji Open eyes award, sačinjenoj mahom od dugometražnih filmova.
„Građanin ker“ premijerno je prikazan na 54. Festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma u Beogradu, a potom je obišao oko petnaest međunarodnih festivala, od Evropskog festivala kratkog filma u Peskari, preko „Balkan Snapshots“ u Amsterdamu do Briselskog međunarodnog filmskog festivala.

 

Povezana vest:  King i Spilberg zajedno na projektu Pod kupolom