Avatar_Movie_MakingFilm Avatar premašio 300.000 gledalaca u Srbiji

 

Naučnofantastični film „Avatar“ Džejmsa Kamerona (James Cameron) je zaključno sa prošlim vikendom videlo 300.000 gledalaca u Srbiji, saopštila je danas distributerska kuća „Tak“.

„Avatar“ je generalno najgledaniji film u srpskim bioskopima u poslednje četiri godine, i ima više nego dvostruko veću gledanost nego „Čarlston za Ognjenku“ Uroša Stojanovića (2008), koji je u tom periodu bio rekorder.

Povezana vest:  Bili Bob Tornton u nastavku Nevaljalog Deda Mraza

„Tak“ podseća da je „Avatar“ reditelja Džejmsa Kamerona „najuspešniji strani film svih vremena po zaradi“.

Pre 2006. godine, kada je počeo period najdublje krize srpskih bioskopa, najuspešniji filmovi sezone imali su više od 650.000 gledalaca, i to su po pravilu bila domaća ostvarenja.

„Avatar“ se prikazuje u 3D tehnologiji u beogradskim bioskopima „Takvud sinepleks“, „Roda“, „Dom sindikata“ i „Kolosej“, a od petka će ostati na repertoaru samo u „Koloseju“.

Povezana vest:  IZLOŽBA TJUNOVANIH AUTOMOBILA ISPRED UŠĆE SHOPPING CENTRA, Pakleni provod uz ekskluzivne automobile, Cineplexx devojke i Red bull

„Sledeći, veliki akcioni spektaklu u 3D tehnologiji, film ‘Borba Titana’, dolazi na repertoar u četvrtak, 8. aprila“, dodaje se u „Takovom“ saopštenju.