2008_quantum_of_solaceKako namamiti Džejmsa Bonda u Pariz

 

Zvaničnici Pariza su osmislili zanimljivu priču sa Džejmsom Bondom u nadi da će time ubediti producente višemilionske franšize da deo narednog filma o tajnom agentu 007 snime u Versajskoj palati.

Jurnjava automobilima kroz Versajski park, veslački dvoboj na Gran kanalu, veštačkom jezeru u sklopu čuvenog dvorca, i bekstvo helikopterom sa krova palate samo su neke od scena koje su zamislili članovi Pariske filmske komisije kako bi namamili produkcijsku kuću EON da deo novog nastavka o Džejsmu Bondu snimi u Versaju.

Povezana vest:  Brus Vilis možda u nastavku filma Dži Aj Džo

Više od 160 filmova snimljeno je u Versaju, ali čuveni dvorac iz 17. veka dosad nikada nije ugostio legendarnog britanskog špijuna.

Džejms Bond bi bio sjajan u veličanstvenom dekoru Versaja, izjavio je za britanski list „Tajms“ Stefan Martine, zamenik direktora Pariske filmske komisije.

-Producenti obično gledaju na Versaj kao na ambijent za kostimirane filmove, ali ta vrsta filmova danas nije najprofitabilnija. Želeli bismo da pošaljemo poruku da bi Versaj mogao da bude dobra lokacija za sve moguće vrste ostvarenja – kazao je on, dodajući da je cilj ove inicijative da se svetu pokaže francuska arhitektura i istorija i time podstakne turizam.

Povezana vest:  Film Šišanje prikazan i u Skupštini Vojvodine

Na komentar da bi eventualno snimanje filma moglo da izazove bes francuskih čistunaca, kao prilikom izložbe radova kontroverznog umetnika Džefa Kunsa 2008. u Versaju, Martine odgovara da je dolazak modernih umetnika i filmova deo napora da Versaj ponovo postane „centar evropskog umetničkog stvaralaštva kao što je bio u vreme Luja XIV“. Snimanje narednog Džejmsa Bonda predviđeno je za 2011.

Povezana vest:  Kifer Saderland i Kris Not na Brodveju