AmanetPočinje snimanje igranog filma „Amanet“

Film „Amanet“, debitantsko ostvarenje reditelja Nemanje Ćipranića, po scenariju Sare Radojković, počinje da se snima sledeće nedelje na lokacijama u Beogradu.
U život glavnog junaka Todora, koji skromno živi sa majkom, naizgled slučajno ulazi Višnja, trudna devojka kojoj je očajnički potrebna njegova pomoć. Njihov odnos prerasta u ljubav, ali se dodatno komplikuje kada Todor odluči da povrati vezu sa moćnim ocem koji ga je napustio dok je bio dete. Kako se priča razmotava, nameću se pitanja, ko je zapravo Višnja, ko su negativci, a ko heroji, ako ih ima.
Glumačku ekipu čine Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Goran Radaković, zatim Ljubomir Bulajić (Šešir profesora Koste Vujića, Plavi voz), Milena Živanović (S/kidanje), Jelisaveta Orašanin (Zduhač znači avantura), Marija Vicković (Pogled s Ajfelovog tornja) i dr.
Direktor fotografije je Igor Marović (Folk), kostimograf Sonja Mrkobrada, scenograf Ivana Lovre, a masku i specijalne efekte radi Miroslav Lakobrija. Muziku za film komponuje frontmen jednog od najpopularnijih rok bendova u Srbiji, Đule Van Gog.
Film „Amanet“ se snima u produckciji Spot Light Production uz tehničku podršku kompanije Pink Film International.

Povezana vest:  Beluči o zavođenju Bonda: dobra hrana, seks i mnogo smeha

O autorskoj ekipi

Nikola Ćipranić (1986.), diplomirao je filmsku režiju na Institutu SAE. Radio je video spotove, kratke igrane filmove, dokumentarno ostvarenje „The Roman Well“. Filmom „Amanet“ debituje kao reditelj, producent, izvršni producent i organizator.
Sara Radojković (1989.), diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njena drama „Zečevi su brza hrana“ premijerno je prikazana u maju 2013. u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Maje Maletković.
Snimanje će se odvijati tokom sledećih pet nedelja u Beogradu.

Povezana vest:  Tribina KNJIŽEVNOST NA FILMU - U susret novom konkursu Filmskog centra Srbije