zlatic sa kristalnim globusom 2011.Šestoro srpskih strelaca u finalu Svetskog kupa

Srpsko streljašvo imaće šestoro predstavnika u finalu Svetskog kupa u od 6. do 12. novembra u Minhenu objavila je Međunarodna federacija streljačkih sportova ISSF.
U muškoj konkurenciji MK puškom trostav učestvovaće Nemanja Mirosavljev, a u ženskoj sa oba oružja, MK i vazdušnom puškom Andrea Arsović, a samo vazdušnom puškom Ivana Maksimović.
Pištoljem, sa oba oružja (MK i vazdušni pištolj) gađaće Andrija Zlatić i Zorana Arunović, a vazdušnim pištoljem Jasna Šakarić.
Prošle godine u finalu u Bangkoku za kristalne globuse ISSF borilo se sedmoro srpskih strelaca , pištoljem Zorana Arunović, Jasna Šekarić, Damir Mikec, Andrija Zlatić i puškom Ivana Maksimović, Andrea Arsović i Nemanja Mirosavljev. Učestvovali su u sedam finala, ali su ostali bez medalje uz tri četvrta mesta (dva Zlatić i jedno Mirosavljev).
U finalu Svetskog kupa učestvuje, u svakoj disciplini, po automatizmu olimpijski šampion iz Londona 2012. kao i osvajač kristalnog globusa za pobedu u finalu Svetskog kupa prošle godine i osam najboljih strelaca na osnovu bodova dobijenih za plasman (15, 10, 8, 5, 4, 3, 2, 1) i rezultat (15 poena za rezultat bolji ili jednak svetskom rekordu, 14 za rezultat krug slabiji od svetskog rekorda, 13 za rezultat dva kruga slabiji … 1 poen za rezultat 15 krugova slabiji od svetskog rekorda).
Na četiri Svetska kupa srpski strelci su ove godine osvojili 15 trofeja- pet zlatnih, četiri srebrna i šest bronzanih.
U Granadi su se okitili sa dve medalje: srebrna vazdušnim i bronzana MK pištoljem Zorane Arunović.
U Minhenu, osvojili su tri medalje, dve zlatne i srebrnu. Zlatom su okitili Nemanja Mirosavljev MK puškom trostav i Andrija Zlatića MK pištoljem, a Zlatić je „ubio“ srebro vazdušnim pištoljem.
U Fort Beningu, bilans je bio pet medalja (2 – 2 – 1). Dva zlatna odličja su osvojili Andrea Arsović (MK puška trostav) i Andrija Zlatić (MK pištolj), jednu srebrnu Zorana Arunović (MK pištolj) i dve bronzane Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (MK pištolj).
Na prvom Svetskom kupu u aprilu u Čangvonu, Srbija je osvojila pet medalja (1 – 1 – 3): zlatom se okitila Andrea Arsović MK puškom trostav, srebrom Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, dve bronze je osvojila Ivana Maksimović (MK i vazdušna puška) i jedna bronza je pripala Nemanji Mirosavljevu (MK puška trostav).
Srpski strelci su u finalu Svetskog kupa osvojili ukupno 21 medalju – 13 zlatnih i ujedno i velikih kristalnih globusa ISSF, šest srebnih i dve bronzane.
Jasna Šekarić 10 (6 – 3 – 1)
Goran Maksimović 4 (3 – 1 – 0)
Lidija Mihajlović 3 (1 – 2 – 0)
Nemanja Mirosavljev 2 (1 – 0 – 1)
Stevan Pletikosić 1 (1 – 0 – 0)
Andrija Zlatić 1 (1 – 0 – 0)

Povezana vest:  Vojvođanski podmladak u pozorištu u Uljmi